„The New York Times“: Vilnius – tarp geriausiai valdomų pasaulio miestų

2011-11-22, 07:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„The New York Times“ straipsnyje „Naujoviški miestai, kurie galvoja, kaip jie dirba“ („Hip Cities That Think About How They Work“) Vilnių mini tarp geriausiai valdomų pasaulio miestų, tokių kaip Berlynas (Vokietija), Barselona (Ispanija), Keiptaunas (PAR), Kopenhaga (Danija), Kuritibai (Brazilija), Monrealis (Kanada), Santjagas (Čilė), Šanchajus (Kinija), kurie vertinti ne tik pagal gyvenimo kokybę, bet ir pagal tai, kaip protingai ir gerai jie valdomi.

Žurnalistas Vilnių įvardija kaip vieną žaliausią buvusio Rytų bloko šalių sostinę. Autorius pabrėžia, kad Vilniui vadovauja valdžia, nuolat apgalvojanti žingsnį į priekį.

Straipsnyje rašoma, kad Vilniuje rimtai priimta teikti kokybiškas viešojo transporto paslaugas, net 70 procentų gyventojų renkasi ėjimą pėsčiomis, dviratį ar kelionę viešuoju transportu.

„The New York Times“ pabrėžiama, kad Vilnius - žaliuojantis miestas, nepaisant kai kurių komunistinės architektūros detalių, žavi savo viduramžių pastatais, kurie yra gerai prižiūrimi, ir gali pasigirti senamiesčiu, įtrauktu į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Taip pat minima, kad po senojo režimo žlugimo miestas pertvarkė atliekų šalinimo sistemą, 2005 metais sukūrė modernų sąvartyną.

„Vilnius traukia jaunus profesionalus, ir ne tik iš Rytų Europos, kurie mato jį ne tik kaip kylančią žvaigždę verslo srityje, bet mažą sostinę, kurią vertina ir kaip plačią kultūros sceną, turinčią ką pasiūlyti“, - užbaigiama „The New York Times“ straipsnyje.

Berlynas minimas dėl nebrangios patalpų nuomos, viešojo transporto ir dviračių nuomos sistemos, ir daugybės kūrybinių industrijų, Barselona – pasižymi ne tik skaniu maistu, muzika ir oru, bet ir įkrovimo stotimis elektriniams automobiliams ir motoroleriams, o Kopenhaga giriama kaip vienas draugiškiausių dviračiams miestas.

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24