Prezidentūroje – paroda apie Šveicarijos menininkus LDK

2011-11-21, 06:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentūra kviečia į parodos „Lugano ežero pakrančių menininkų palikimas Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“ atidarymą.

Fotografo Martyno Ambraso ir istoriko Rūsčio Kamintavičiaus parodoje – dešimties Šveicarijos menininkų architektūros darbai ir kūryba LDK teritorijoje.

Šveicarijos menininkų pėdsakų LDK architektūroje iki šiol išliko apie 50   vietovių, statytų ir dekoruotų barokinių bažnyčių ir rūmų. Projekto autoriai įveikė tūkstančius kilometrų Italijoje, Šveicarijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Per dvejus metus parodos autoriai užfiksavo šimtus architektūros paminklų ir archyvuose rinko istorinę medžiagą. Garsiausi iš šių statinių – Vilniaus arkikatedros Šv. Kazimiero koplyčios, Šv. Apaštalų Petro ir Povilo, Misionierių, Vizitiečių bažnyčios, Sapiegų ir Sluškų rūmai Vilniuje, Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblis Kaune, Šiaulių katedra.

Prezidentūroje rengiama paroda – tai dalis projekto „Lietuva – Šveicarija: atstatant šimtmečius trukusį ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą“.

Simona Stanapėdytė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24