Nutiestas turistinis tiltas į Lietuvą

2011-11-05, 11:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spalio 27 d. Varšuvoje Trakų turizmo informacijos centras kartu su Trakų turizmo ir poilsio paslaugų plėtros asociacija dalyvavo Lenkijos žurnalistų asociacijos GLOBTROTER susitikime, kuriame susirinkusiems žiniasklaidos atstovams ir svečiams pristatė Trakų krašto turizmo išteklius ir poilsio galimybes.

Pusantros valandos trukusioje prezentacijoje „Trakai – tiltas į Lietuvą“ dalyvavo daugiau kaip 60 Lenkijos turizmo srities žurnalistų, tarp jų Lenkijos Televizijos TVP, kelionių žurnalų „Biznes i Turystyka“ (Verslas ir turizmas), „Wasze Podroże“ (Jūsų kelionės), „Rynek turystyczny“ (Turizmo rinka), Kurier365.pl ir kitų spaudos ir turizmo įstaigų atstovai. Didelei  daliai susirinkusiųjų Trakai vis dar asocijuojasi tik su salos pilimi ir kibinais.
Prezentacijoje buvo pristatytas istorinis, kultūrinis ir kulinarinis Trakų krašto paveldas, lankytinos vietos, muziejai, edukacinės programos.
Daugumai naujiena buvo tai, kad Trakams suteiktas kurortinės teritorijos statusas, su tuo susijusios aktyvaus poilsio galimybės. Susitikimo metu svečiai buvo supažindinti su 2012 metų renginių kalendoriumi, sveikatinimo paslaugų galimybėmis. Susirinkę žiniasklaidos atstovai ypač domėjosi rekonstruotu Užutrakio dvaro kompleksu, jame vyksiančiais renginiais, tautinių mažumų kultūrinių ir kulinariniu paveldu, renginiais, pažintinėmis ekskursijomis ir kitomis mūsų krašto turizmo naujienomis.
Svečius nudžiugino gausus informacinių leidinių lenkų kalba skaičius. Po pirmos dalies visi norintys turėjo progą paragauti Trakų kulinarinio paveldo patiekalų, užduoti papildomų klausimų.
GLOBTROTER asociacijos prezidentas Slavomiras Lechoslavas Bavarskis (Sławomir Lechosław Bawarski) teigiamai įvertino Trakų krašto išteklių pristatymą ir pripažino, kad tokie tikslinėms grupėms organizuojami susitikimai yra vienodai reikalingi ir naudingi tiek Trakams, tiek Lenkijos gyventojams.

Trakų turizmo informacijos centro informacija
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24