Vytauto Landsbergio fondui – 20 metų

2011-10-31, 18:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ta proga Vilniaus rotušėje – koncertas, kuriame dalyvavo buvę fondo stipendininkai, paremti jauni atlikėjai bei globojamų mokyklų mokiniai.
Vytauto Landsbergio fondas įkurtas 1991-aisiais. Jo pagrindu tapo Norvegų tautos taikos premija, kuriai lėšas po sausio 13-tosios įvykių suaukojo Norvegijos žmonės ir ją paskyrė Vytautui Landsbergiui, kaip lietuvių taikios kovos lyderiui ir tuometinės Aukščiausiosios tarybos pirmininkui.

Tai buvo kaip alternatyva Nobelio taikos premijai, kurią tais metais gavo buvęs Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas.

Visus šiuos du dešimtmečius Fondo veikla rūpinosi jo valdybos pirmininkė prof. Gražina Landsbergienė. Daugiausia – tris ketvirtadalius lėšų Fondas skiria vaikams su negalia. Likusi parama atitenka jauniems menininkams.
Medicinos srityje remiami ne atskiri mažieji pacientai, o programos, kurios padeda daugeliui vaikų su negalia. Bendradarbiaujant su stambiausiomis medicinos įstaigomis, nupirkta moderniausia aparatūra ankstyvajam kurtumui atpažinti, ortopedinėms ir plastinėms veido operacijoms, širdies, regos, kitų vystymosi sutrikimų turintiems vaikams.
Vytauto Landsbergio fondas finansuoja ir gydytojų tobulinimąsi bei įvairių sričių specialistų rengimą. Pastaraisiais metais, atsiradus naujiems rėmėjams, fondas daug dėmesio skiria Vilniaus krašto lietuviškoms mokykloms, jų kompiuterizavimui, mokinių pilietiniam udymui.
Fondo veikla pristatyta dokumentiniame Agnės Marcinkevičiūtės filme „Dvidešimt metų kartu“ , taip pat fondo globotinių ir šiandien žinomų jaunų atlikėjų koncerte.

Ina Drąsutienė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24