Vilniuje koncertuos E. Kusturica

2011-10-27, 11:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vienintelis režisierius, pelnęs net du prestižiškiausius Kanų kino festivalio apdovanojimus, Vilnių drebins čigoniškais ritmais.
Emiras Kusturica – vienintelis režisierius pasaulyje, pelnęs net du prestižiškiausius Kanų kino festivalio apdovanojimus – „Auksines palmės šakeles“ ir tuo pat metu užsitikrinęs tarptautinį pripažinimą muzikos srityje, su grupe „No Smoking Orchestra“ gruodžio 29-ąją pirmąsyk pasirodys Lietuvoje.

Vilniaus Pramogų arenoje vyksiančio koncerto metu 56-erių serbų kino kūrėjas E. Kusturica susirinkusius šokdins drauge su dešimčia atlikėjų – skambės akordeonas, smuikas, saksofonas, tūbos, teigiama pranešime.
Kalbama, kad į koncertus atėjusios moterys lipte lipa ant scenos, tad gali būti, kad kolektyvo pasirodymas virs tikra diskoteka.
Pasaulio spaudoje anarchiška vadinama grupė į Lietuvą atsiveža pilnus lagaminus čigoniškų ritmų, serbiško roko, Balkanams būdingos ugnies ir geros nuotaikos, juk svarbiausia – scenoje ne dirbti, o linksmintis.

 

Gimė žlugusioje šalyje

 

Kone prieš tris dešimtmečius Jugoslavijoje gimusi grupė „Zabranjeno Pušenje“ (anglų kalba – „No Smoking“) trankiais ritmais sukrėtė devintojo dešimtmečio Sarajevą, dabartinės Bosnijos ir Hercegovinos sostinę. Jų plokšteles graibstyte graibstė šimtai tūkstančių gerbėjų. E. Kusturica su muzikantais susipažino filmuodamas 1981-ųjų filmą „Ar prisiminate Doli Bel?“ (angl. „Do you remember Dolly Bell?“).
Kompanija kaip mat susidraugavo, pradėjo vis pasirodyti drauge, jie „kūrė rokenrolą“, įrašinėjo albumus, rengė minias traukusius koncertus. Kaip sakė pats E. Kusturica, muzika jam padėdavo prasiblaškyti tarp filmavimų.
Kartu su Jugoslavijos griūtimi, 1991-aisiais, išsiskyrė ir muzikantai, kuriam laikui pristabdę kolektyvo veiklą. Vėliau Bosnijoje likę nariai atkūrė grupę ir įrašė keletą albumų, o išvykusieji į Serbiją sukūrė naują albumą, vėl pasikvietė E. Kusturicą ir atnaujino vardą tapdami „No Smoking Orchestra“.


www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24