Spausdinti šį puslapį

Naujoje D. Zelčiūtės knygoje – Lietuvos teatralų atsivėrimai

2011-10-21, 07:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šią savaitę knygynų lentynas pasiekusi naujoji rašytojos Dovilės Zelčiūtės knyga „Po repeticijos“ praskleidžia teatro užkulisius.
Ji leidžia skaitytojui susipažinti su iškiliausiais šių dienų teatro kūrėjais – aktoriais ir režisieriais, rašoma pranešime spaudai.
Knygoje – atviri pokalbiai su šešiolika šiandienio Lietuvos teatro kūrėjų.

Čia kalba aktoriai: Birutė Raubaitė, Doloresa Kazragytė, Petras Venslovas, Jūratė Onaitytė, Alma Masiulionytė, Birutė Mar, Gytis Ivanauskas, Rasa Samuolytė, Nelė Savičenko, Dainius Gavenonis, Darius Meškauskas, Danutė Juronytė. Profesinėmis įžvalgomis dalijasi režisieriai Gytis Padegimas, Gintaras Varnas ir Oskaras Koršunovas. Aktoriui Leonardui Zelčiui autorė skiria esė.

„Rašydama knygą kalbėjausi su tais aktoriais ir režisieriais, kuriuos drįsau prakalbinti, kurie mielai sutiko ir atsiliepė į mano kvietimą. Jokios specialios atrankos nedariau – esu be galo dėkinga visiems, kurie aukojo savo valandas pokalbiui, kurie šimtus kartų įleido mane į spektaklį, peržiūrą ar premjerą. Tiems, kurie atvėrė širdį, grimo kambario ar savo namų duris. Kalbėjausi su tais, prie kurių šiuo metu drįsau prisiartinti“, – sako D. Zelčiūtė.
Knyga „Po repeticijos“ parašyta interviu forma, autorė klausia teatro žmonių, kas svarbiausia yra aktoriui jo kūrybiniame gyvenime,   kas – režisieriui, ką teatro kūrėjai laiko realybe.
Poetė, prozininkė, dramaturgė ir eseistė Dovilė Zelčiūtė gimė 1959 m. balandžio 30 d. Kaune, aktorių šeimoje. Baigė Vilniaus valstybinio universiteto Kauno humanitarines studijas. Autorė yra išleidusi devynias poezijos knygas, dvi knygas apie lietuvių fotografiją, vieną romaną („Gastrolės“). Jos pjesė „Kūno vartai“ pastatyta Kauno kamerinio teatro scenoje. Kūrinys „Po repeticijos“ – jau tryliktoji D. Zelčiūtės knyga.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentarai  

 
#1 Joann 2017-04-04 11:57
Cześć wszystkim. Chciałem tylko zgłosić że strona co jakiś czas nie działa...



my web site handel walutami jak
zaczac: http://sg6edge.pl/
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti