Akimirkos iš Tarptautinio vaikų ir jaunimo kolektyvų liaudies šokių festivalio Rudaminoje

2018-05-14, 14:53
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akimirkos iš Tarptautinio vaikų ir jaunimo kolektyvų liaudies šokių festivalio Rudaminoje © L24 (fot. Viktor Jusel)

Š. m. gegužės 13 d., Rudaminos daugiafunkcinis kultūros centras subūrė liaudies šokio mylėtojus į Rudaminoje vykusį II Tarptautinį vaikų ir jaunimo kolektyvų liaudies šokių festivalį („Tańcuj, tańcuj, okręcaj…” (liet. „Šok, šok, pasuk“).

Gražaus sekmadienio popietę, daugiau kaip 250 dalyvių atėjo į šv. Mišias Rudaminos Švč. Mergelės Marijos, Gerosios Patarėjos bažnyčioje, po kurių, Rudaminos daugiafunkciniame kultūros centre 11 šokių kolektyvų atidarė iškilmingą festivalio pradžią.

Liaudies šokių ansamblių pasirodymus vertino kompetentinga komisija. Dalyvių talentą vertino ilgametis Lenkų dainų ir šokių meno ansamblio „Wilia“ šokėjas ir liaudies šokio ansamblio vadovas, choreografas Henrik Kasperovič; dėstytoja ir režisierė Judita Angelė Ušinskaitė; dainų ir šokių ansamblio „Jawor“ choreografė Renata Lisovska-Urbanovič.

Festivalis visus susirinkusius žavėjo tautinės muzikos skambesiais ir šokių įvairove. Žiūrovai galėjo grožėtis lietuviškais, lenkiškais ir baltarusiškais liaudies šokiais. Scenoje savo geriausius pasirodymus atliko šokių kolektyvai iš Rudaminos, Marijampolio, Juodšilių, Pakenės bei svečiai iš Eišiškių ir Rokiškio. Festivalyje taip pat sulaukta svečių iš Baltarusijos ir Lenkijos. Savo meniniais sugebėjimais, turtingais kostiumais ir aukštu pasiruošimo lygiu žavėjo liaudies dainų ir šokių ansambliai „Karolinka“ bei „Khoroshki” iš Baltarusijos. Sulaukta ir draugų iš Lenkijos – ansamblio „Zielony Jawor“. Visi šokių kolektyvai buvo apdovanoti pirmojo, antrojo ar trečiojo laipsnio diplomais, gražiomis statulėlėmis ir garsiausiaisiais žiūrovų plojimais bei šūksniais. Prizinis festivalio laimėjimas „Grand Prix“ atiteko liaudies dainų ir šokių ansambliui „Karolinka“.

Festivalis – tai puiki galimybė keistis kūrybiškumu bei patirtimi, plėtoti bendradarbiavimą ir populiarinti šokio meną tarp vaikų ir jaunimo. Rudaminos daugiafunkcinis kultūros centras ateityje žada dar daugiau ryškių, gražių ir džiugių festivalių, kurie suburs kūrybingus šokėjus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.  

Vilniaus rajono savivaldybės Rudaminos daugiafunkcinis kultūros centras dėkoja Lietuvos Kultūros Tarybai, kuri dalinai finansavo šį renginį.

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24