Spausdinti šį puslapį

Atsinaujino Šalčininkų kultūros centras

2018-03-13, 18:48
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Atsinaujino Šalčininkų kultūros centras salcininkai.lt nuotr.

Kitoks, o kartu tas pats, pastaraisiais metais patyręs daugelį pokyčių, Šalčininkų kultūros centras yra atviras skirtingo amžiaus ir įvairių pomėgių publikai.

Pastarieji metai Šalčininkų kultūros centrui buvo didelis išbandymas: nuolat vykstantys remonto darbai priversdavo koreguoti planus, galvoti apie kitą renginių formą, nes nuo 2014 metų čia darbavosi statybininkai. Vos atsigavęs po vieno etapo, Kultūros centro kolektyvas ruošėsi kitam. Tačiau tai nesutrukdė kokybiškai rūpintis rajono gyventojų kultūriniu gyvenimu. Šalčininkų rajono savivaldybės užsibrėžto tikslo ir ryžtingų veiksmų dėka pavyko gauti lėšas pastato modernizavimui. Specialistai, teikdami paraiškas projektų finansavimui gauti, turėjo pagrįsti ir įrodyti pastato renovacijos būtinumą. 2014 metais startavęs I projekto etapas suteikė pastatui galimybę atrodyti kitaip – atnaujintas fasadas, modernizuota šildymo sistema. 2015 metais atnaujinta ir jaukiai įrengta renginių salė, 2016 metais kitą pavidalą įgijo ir fojė, taip pat atnaujintos ir Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus patalpos. Tačiau 2017 metų viduryje prasidėjo paskutinis projekto etapas, pilnas naujų iššūkių ir motyvuojančio laukimo, o metų pabaigoje lankytojus pradžiugino „kitoks“ Kultūros centras.

Realizuojant paskutinį Kultūros centro patalpų modernizacijos etapą, pirmame aukšte suremontuota ir šokėjų poreikiams pritaikyta choreografijos salė, rūbinė taip pritaikyta padidėjusiam lankytojų srautui, modernizuota laiptinė. Antrame aukšte atnaujintos Kultūros centro darbuotojų patalpos. Trečiame aukšte įsikūrusi suaugusiųjų biblioteka taip pat sulaukė dėmesio: atliktas ne tik skaityklos ir bibliotekos patalpų, bet ir darbuotojų kabinetų, pagalbinių patalpų remontas. Kiekviename aukšte esantys sanitariniai mazgai pritaikyti neįgaliųjų poreikiams. Kitas objektas, svarbus judėjimo sunkumų turintiems žmonėms – liftas, padedantis patekti į bibliotekos patalpas.

Direktorės Gražinos Zabarauskaitės vadovaujamas kūrybingas, kupinas energijos ir naujų sumanymų, aktyvus Kultūros centro kolektyvas, užtikrindamas kultūrinių paslaugų įvairovę, rengia ir įgyvendina kultūrinių programų projektus iš įvairių finansuojamų formų. Akivaizdus įgyvendinamų projektų pavyzdys - „Muzika Jašiūnų dvare“. Šiemet koncertai surengti antrą kartą ir sulaukė didžiulio susidomėjimo, pritraukė ne tik rajono, bet ir sostinės klausytojus. Mažiesiems rajono gyventojams ne mažiau naudinga ir turininga yra kartu su teartu „Lėlė“ įgyvendinama veikla. Kas antrus metus į Kultūros centrą grįžtančios lėlės pradžiugina vaikus.

Lietuvos nacionalinio dramos, Rusų dramos teatrų gastrolės Šalčininkuose yra be galo populiarios, kiekvienas spektaklis visiškai užpildo daugiau negu 300 žiūrovų talpinančią salę.

Be galo svarbi Kultūros centro veiklos dalis – kryptingas ir gražių vaisių duodantis bendradarbiavimas su Lenkijos ir Baltarusijos teatrais, į kurių spektaklius dieną traukia ištisos klasės ir darželių grupės, rengiami net papildomi spektaklių seansai, o vakarais – į spektaklius skuba suaugusieji.

Dar viena graži ir labai laukiama Kultūros centro veiklos sritis – edukaciniai ir kūrybiniai mokymai. Gyventojų nekantriai laukiami Užgavėnių kaukių gaminimo, verbų rišimo, kiaušinių dažymo vašku užsiėmimai.

Koks Kultūros centras pasitinka lankytojus šiandien? Šiuolaikiškas, modernus, jaukus ir patrauklus! Naujas!

Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti