Spausdinti šį puslapį

„Eurovizijos" atrankoje - nauji vedėjai ir intriguojantys atlikėjai

2017-12-19, 11:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Eurovizijos" atrankoje - nauji vedėjai ir intriguojantys atlikėjai © Scanpix / Alexandr Gusev/Pasific Pr/SIPA

Sausio 6 dieną LRT eteryje startuos visą Lietuvą prie ekranų prikaustanti nacionalinė „Eurovizijos" atranka. Paraiškų teikimo laikui pasibaigus, atrankos organizatoriai atskleidžia, kas susirungs 2018 metų atrankoje. Dalyvių sąraše - daug žinomų ir jau ne pirmą kartą savo sėkmę šiame konkurse bandančių atlikėjų, rašoma LRT pranešime spaudai.

Iš viso „Eurovizijos" atrankoje varžysis daugiau nei 50 atlikėjų ir grupių. Atrankai jie galėjo siūlyti savos kūrybos arba specialiai jiems parašytą dainą, arba pasirinkti iš kompozitorių pasiūlytų kūrinių.

Dalyvių gretose - kartą Lietuvai „Eurovizijoje" su grupe „Skamp" jau atstovavusi ir daugiausiai patirties šiame konkurse įgyjusi atlikėja Erica Jennings. Iš pradžių ji buvo numačiusi dvi dainas, tolygiai vertas rungtis šiame konkurse. Tačiau galiausiai E. Jennings nusprendė pergalės „Eurovizijos" nacionalinėje atrankoje siekti su kūriniu „Truth", parašytu tuo metu, kai Erica laukėsi dukrytės.

Dvi dainas atrankai pristatė ir Silvija Pankūnaitė, savo stiprų vokalą ne kartą pademonstravusi SEL koncertuose, vėliau ji pasirinko stipresnį kūrinį.

Dėl galimybės pasirodyti didžiojoje „Eurovizijoje" kovos ir daugiau žinomų atlikėjų. Savo sėkmę bandys: Mia, Kotryna Juodzevičiūtė, Rasa Kaušiūtė, Eglė Jakštytė, Donata Virbilaitė, Ieva Zasimauskaitė, praėjusių metų „Eurovizijos" atrankos atradimu tapusi Greta Zazza.

Vyrų pusėje taip pat nestinga gerai pažįstamų atlikėjų. Atrankoje dalyvaus: Vidas Bareikis, Gabrielius Vagelis, Jurgis Brūzga, Robertas Kupstas, „El Fuego", „The Roop", „EGO", „Saulės kliošas" ir daugelis kitų.

Kovo mėnesį paaiškės, kas iš pusšimčio dalyvių pelnys garbę atstovauti Lietuvai 2018 metų „Eurovizijoje", kuri gegužės 8-12 dienomis vyks Portugalijos sostinėje Lisabonoje.

Nacionalinės atrankos transliacijas ves intriguojantis duetas - televizijos profesionalė Ugnė Skonsmanaitė ir aktorius, humoristas Mantas Stonkus. U. Skonsmanaitė su M. Stonkumi tais pačiais darbo koridoriais lygiagrečiai vaikščiojo 10 metų, o „Eurovizijos" atrankoje pagaliau turės progą patirti, kaip jiems seksis dirbti duetu.

„Tai yra ne tik atlikėjų atrankos konkursas, bet visos mūsų šalies renginys, todėl reikia parodyti savo širdį ir savo rūpestį. Ir kai atlikėjai jaus tokią meilę iš Lietuvos, nuvažiavę į „Euroviziją" jie galės įgyvendinti labai didelius darbus. O mes būsime gražus, jaunatviškas, gyvas duetas, būsime savimi. Ir - ar būsime aštrūs? Taip", - teigė vedėjai.

Pirmoji 2018 metų nacionalinės „Eurovizijos" atrankos laida - sausio 6-osios vakarą per LRT.

Komentuoti