Trakų rajono derliaus šventė „Plon 2017“ Rūdiškėse. Didelio užmojo šventė

2017-09-15, 17:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tai buvo darbų, idėjų ir sugebėjimų šventė Tai buvo darbų, idėjų ir sugebėjimų šventė © L24 (fot. Viktor Jusel)

Sek­ma­die­nį, rug­sė­jo 10 d., Rū­diš­kių baž­ny­čios šven­to­riu­je vy­ko tra­di­ci­nė Lie­tu­vos len­kų są­jun­gos Tra­kų ra­jo­no sky­riaus ren­gia­ma der­liaus šven­tė „Plon 2017“. Kas­met šven­tė vyks­ta vis ki­to­je ra­jo­no vie­to­vė­je. Šie­met ji bu­vo su­reng­ta 14-tą kar­tą. 

Der­liaus šven­tė pra­si­dė­jo šv. Mi­šio­mis Švč. Jė­zaus Šir­dies baž­ny­čio­je. Pa­dė­ko­ję Vieš­pa­čiui už šių me­tų der­lių pa­baig­tu­vių iš­kil­mių da­ly­viai per­si­kė­lė į pie­ve­lę prie baž­ny­čios, kur jau sto­vė­jo pa­vie­nių gy­ven­vie­čių ir Lie­tu­vos len­kų są­jun­gos po­sky­rių pa­reng­ti kie­me­liai, o ant sta­lų pui­ka­vo­si įvai­riau­si pa­tie­ka­lai - vai­siai, dar­žo­vės, ke­pi­niai. Kie­me­lius ver­ti­no spe­cia­liai su­da­ry­ta ko­mi­si­ja, ku­riai te­ko sun­ki už­duo­tis, nes vi­si bu­vo ver­ti bū­ti pa­ste­bė­ti ir įver­tin­ti. 

Len­ki­jos Res­pub­li­kos ge­ne­ra­li­nis kon­su­las Vil­niu­je Mar­cin Ze­ne­vič (Mar­cin Zie­nie­wicz) pa­dė­ko­jo gy­ven­to­jams už „len­kų tra­di­ci­jų puo­se­lė­ji­mą“, tarp jų pa­mi­nė­jo pri­si­ri­ši­mą prie že­mės, pro­tė­vių ti­kė­ji­mo iš­sau­go­ji­mą ir pa­gar­bą tra­di­ci­joms.

Tra­kų ra­jo­no me­rė Edi­ta Ru­de­lie­nė pa­dė­ko­jo Lie­tu­vos len­kų są­jun­gos Tra­kų ra­jo­no sky­riui ir as­me­niš­kai Sei­mo na­riui Ja­ros­la­vui Nar­ke­vi­čiui „už or­ga­ni­za­ci­nį triū­są ren­giant šven­tę, ku­ri yra pui­ki pro­ga pa­bū­ti drau­ge ir kar­tu pra­leis­ti lai­ką“. Tra­kų ra­jo­no vi­ce­me­rė Ma­ri­ja Puč pa­gar­bą iš­reiš­kė žo­džiais „už sun­kų ir pa­si­au­ko­jan­tį žem­dir­bių dar­bą“, kar­tu pa­lin­kė­jo vi­siems der­liaus šven­tės da­ly­viams ma­lo­nių įspū­džių.

Nau­ja­sis Rū­diš­kių pa­ra­pi­jos kle­bo­nas kun. Šy­mon Vik­lo pa­brė­žė, kad tra­di­ci­nė der­liaus šven­tė - pui­ki pro­ga su­si­tik­ti, pa­jus­ti ben­drys­tę, o kar­tu aks­ti­nas tur­tin­ti vie­niems ki­tus.

Tarp der­liaus šven­tės da­ly­vių, be jau iš­var­din­tų­jų, bu­vo: Lie­tu­vos len­kų rin­ki­mų ak­ci­jos-Krikš­čio­niš­kų šei­mų są­jun­gos frak­ci­jos se­niū­nės pa­va­duo­to­ja Van­da Krav­čio­nok, Sei­mo na­rys Jo­nas Lie­sis, Tra­kų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­riai, Tra­kų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Ka­ro­li­na Nar­ke­vič, ra­jo­no se­niū­ni­jų se­niū­nai, Lie­tu­vos len­kų są­jun­gos ir Lie­tu­vos len­kų rin­ki­mų ak­ci­jos-Krikš­čio­niš­kų šei­mų są­jun­gos Tra­kų ra­jo­no sky­riaus po­sky­rių pir­mi­nin­kai.

Šie­met me­ni­niu šven­tės api­pa­vi­da­li­ni­mu pa­si­rū­pi­no Dai­nų ir šo­kių an­sam­blis „Ja­wor“ iš Avi­žie­nių, „Ka­pe­la „Świ­ę­to­jańska“ iš Su­žio­nių, Rū­diš­kių in­stru­men­ti­nė ka­pe­la „Con­cord“, Rū­diš­kių or­kest­ras „Va­le­ry Brass“, trio „Han­ki“, so­lis­tai ir spe­cia­lus sve­čias - gru­pė „Lial­ki Cor­po­ra­tion“ iš Bal­ta­ru­si­jos. Vi­sus kon­cer­ta­vu­sius ko­lek­ty­vus or­ga­ni­za­to­riai ap­do­va­no­jo pa­dė­kos raš­tais, tra­di­ci­ne juo­da duo­na ir „šim­ta­la­pio“ py­ra­gais.

Ren­gi­nį ve­dė ne tik Vil­niaus kraš­te, bet ir Len­ki­jo­je ge­rai ži­no­mas pa­sa­ko­rius Do­mi­nik Ku­zi­ne­vič - po­pu­lia­ru­sis Vin­cuk Bal­ba­tunš­čik.

Rū­diš­kių šven­tė­je ne­trū­ko at­rak­ci­jų: ga­li­ma bu­vo gro­žė­tis ru­dens gė­ry­bių pa­ro­dos eks­po­na­tais, pirk­ti kvie­tė der­liaus mu­gė, vi­si no­rin­tys ga­lė­jo pa­ra­gau­ti tra­di­ci­nės se­niū­no sriu­bos ar pa­jo­di­nė­ti eik­liu žir­gu. Ga­li­ma bu­vo ne tik links­min­tis, bet ir duo­ti krau­jo der­liaus šven­tės me­tu vy­ku­sio­je krau­jo do­no­rys­tės ak­ci­jo­je. Šią ak­ci­ją sėk­min­gai su­ren­gė Na­cio­na­li­nis krau­jo cen­tras.

Der­liaus šven­tė su­reng­ta su di­de­liu už­mo­ju - nuo­bo­džiau­ti ne­bu­vo ka­da. At­vy­ko daug sve­čių ir da­ly­vių, ir kiek­vie­nas ga­lė­jo links­mai ar ne­rū­pes­tin­gai at­si­pa­lai­duo­ti po įtemp­to dar­bo.

Vilniaus krašto savaitraštis

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24