Artėja tarptautinio M. K. Čiurlionio konkurso finalas

2011-09-22, 16:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje baigiasi tarptautinis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas. Šis prestižinis konkursas Lietuvoje rengiamas nuo 1965-ųjų.
Prieš dvidešimt metų jis tapo tarptautiniu. Finalininkų koncertas įvyks ketvirtadienio vakarą Šventojo Kazimiero bažnyčioje ir Nacionalinėje Filharmonijoje. Laureatai paaiškės kitądien – penktadienį.

Tai vienas svarbiausių muzikinių įvykių mūsų šalyje, kur nuolat skleidžiasi nauji profesionaliosios muzikos talentai ir populiarinama šiuolaikinių kompozitorių kūryba. Į pirmąjį konkurso turą pateko 48 pianistai ir 26 vargonininkai, antrajame ture varžėsi tik pusė visų dalyvių, o finale liko po 6 pianistus ir vargonininkus.
Šios savitės pradžioje vykusiame antrame ture komisijai teko išklausyti net 19 os atlikėjų rečitalius – kiekvieno pasirinkta ir paruošta programa trunka iki 50 minučių. Pianistai skambino vieną iš Čiurlionio ciklų, o jei norėjo varžytis dėl specialaus prizo, privalėjo atlikti ir Fugą b-moll. Komisijos nariai pastebėjo, kad dalyviai iš įvairiausių pasaulio šalių šiandien interpretuodami Čiurlionio muziką ją sieja su kompozitoriaus paveikslais.
„Vertiname, kaip švariai ir tobulai grojama. Svarbu atkreipti dėmesį ir į atlikėjo laikyseną, interpretaciją, garso kokybę“ – atskleidė pagrindinius vertinimo kriterijus komisijos pirmininkas – pianistas iš Suomijos prof. Erikas T. Tawaststjerna.
Šio konkurso pirmosios premijos laureatais yra tapę puikiai žinomi mūsų šalies pianistai Guoda Gedvilaitė, Jurgis Karnavičius ir pats komisijos narys Zbignevas Ibelhauptas.

    
Eglė Daugėlaitė
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24