Lietuvos Respublikos kultūros ministras A. Gelūnas lankosi vizito Izraelio Valstybėje

2011-09-21, 10:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2011 m. rugsėjo 20 d. Kultūros ministras A. Gelūnas susitiko su Izraelio Valstybės Kultūros ir sporto ministre Limor Livnat. Susitikimo metu buvo išsamiai aptartas abiejų šalių bendradarbiavimas kultūros srityje, ministras A. Gelūnas pristatė Lietuvos Respublikos Vyriausybės projektus, skirtus žydų kultūros paveldo įamžinimui.

L. Livnat labai teigiamai įvertino Lietuvos Vyriausybės veiksmus, įgyvendinant holokausto aukų atminimo minėjimo programą. Ministras A. Gelūnas pakvietė L. Livnat apsilankyti Lietuvoje 2012 m. Susitikimo metu taip pat buvo sutarta pratęsti dvišalį susitarimą dėl bendradarbiavimo kultūros srityje.
Tą pačią dieną Lietuvos Respublikos kultūros ministras A. Gelūnas susitiko su Jad Vašemo (Holokausto tyrimų centro ir muziejaus) direktorato pirmininku Avner Shalev ir pagerbė holokausto aukas, padėdamas vainiką Jad Vašemo muziejaus Atminimo salėje.
Susitikimo metu kultūros ministras A. Gelūnas pasakė, kad Lietuva džiaugiasi gerais santykiais su Izraelio Valstybe. Anot ministro, šiuo metu dvišaliai santykiai yra ypač glaudūs ir bendradarbiavimas plėtojamas įvairiose srityse. Jad Vašemo direktorato pirmininkas A. Shalev pasakė, kad jo vadovaujama institucija siekia gilinti bendradarbiavimą su Lietuva ir tą patvirtina pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyba.
Susitikimo metu A. Shalev išreiškė apgailestavimą, kad dėl pastarojo meto publikacijų Izraelio spaudoje, renginyje Jad Vašeme, skirtame Lietuvos žydų genocido aukų dienos paminėjimui, nedalyvavo Lietuvos oficialūs atstovai.
2011 m. rugsėjo 20 d. vakare ministras A. Gelūnas Izraelio diasporos muziejuje atidarė Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dienos minėjimui skirtą renginį. Šio renginio metu buvo pristatyta virtuali paroda „Išsigelbėjęs žydų vaikas pasakoja apie holokaustą". Renginyje dalyvavo Izraelio Parlamento parlamentinio bendradarbiavimo grupės pirmininkas Z. Bielski, išeiviai iš Lietuvos, kiti visuomenės veikėjai.
Vizito metu ministras A. Gelūnas taip pat susitiko su Jeruzalės sinematekos atstovais, Jeruzalės knygų mugės organizatoriais, teatro „Cameri" vadovybe, aplankė Suzan Dellal šokių centrą. Susitikimų metu buvo aptartos bendrų projektų įgyvendinimo perspektyvos.

www.lrkm.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24