Šiaulių dramos teatre – premjera

2011-09-21, 09:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiaulių dramos teatras pirmuosius savo spektaklius rodęs dar 1931-ųjų metų publikai, pradeda naują, jau 81-ąjį sezoną.
O jis, žadama, bus įspūdingas. Jau šį penktadienį žiūrovų laukia premjera – Natašos Ogaj režisuota fantasmagorija „Šešėlis“.

Naująjį šventinį sezoną Šiaulių dramos teatras pradeda simboliškai, po beveik keturių dešimtmečių į teatrą grįžta režisierė N. Ogaj, 1970-aisiais jame dirbusi vyriausiąja režisiere. Šiuo metu gyvenanti Jungtinės Valstijose, ji spektakliui subūrė tarptautinę komandą, kostiumų dailininką Aleksandrą Vasiljevą, scenografę Olgą Kravčenią.
Iš Šiaulių 1975-aisiais režisierė išvyko pastačiusi spektaklį pagal Jevgenijaus Švarco pjesę „Paprastas stebuklas“, o grįžta vėl su šio autoriaus pjese „Šešėlis“. Režisierė teigia ilgai svarsčiusi su kokiu autoriumi grįžti į teatrą tokia svarbia proga. Džiaugiasi, kad spektakliui statyti turėjo daug laiko. Esą tai jai leido įsigilinti į pjesę, pažinti aktorius.
„Šioje pjesėje yra viskas. Švarco kūriniuose galima rasti ir liūdesį, ir satyrą, ir tragizmą, ir gilų pasaulio supratimą apie mūsų būtį“, – tvirtina režisierė Nataša Ogaj-Ramer.
Hanso Kristiano Anderseno kūrinių motyvais sukurta Švarco pjesė „Šešėlis“ pasakoja apie jauną mokslininką, kuris įsimyli merginą. Norėdamas apie ją sužinoti daugiau, vaikinas siunčia savo šešėlį, tačiau šis jį išduoda ir pasprunka. Su šešėlio vaidmeniu į teatrą sugrįžta buvęs šio aktorius Saulius Bareikis.
„Visada menininkus domina ta dvilypiškumo tema, motyvacijos ir priežastis, kodėl tu pasielgi taip. Širdingi žmonės sako, kad iš širdies, protingi – kad dėl proto. Tačiau, jei nuoširdžiai, tai turbūt nė vienas negalėtų atsakyti už visas motyvacijas“, – tikina aktorius S. Bareikis.
Šiuo spektakliu Šiaulių dramos teatras pradeda 81-ąjį sezoną, kuriame žadama dar ne viena premjera. Jau kitą savaitę laukia Gyčio Padegimo režisuojamas Tenesio Viljamso spektaklis „Iguanos naktis“, prieš Naujuosius Metus premjera norima nudžiuginti vaikus.
Kitąmet tikimasi prisivilioti italų režisierių Riccardo Vannuccini, o dar vėliau – įgyvendinti bendrą projektą su Rusijos ir Lenkijos miestų teatrais.
„Dvi knygas išleidome – apie maestro Praną Piauloką ir 80-čiui išleidžiama knyga apie Šiaulių dramos teatrą, kurioje įdomi istorinė ir kita medžiaga“, – sako Šiaulių dramos teatro direktorius Antanas Venckus.
Spektaklio „Šešėlis“ premjera žiūrovų laukia šį penktadienį, o šeštadienį – ir oficialios Šiaulių dramos teatro 80-čio iškilmės.

    
Jevgenijus Bardauskas
LTV „Panorama“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24