Naujoje knygoje siūlo pasijuokti iš sovietinio absurdo

2011-09-21, 07:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje, Rašytojų klube, pristatyta nauja rašytojo Romualdo Granausko knyga „Trys vienatvės“.
Novelių romanu autorius sako norįs galutinai atsikratyti visuomenėje dar gajos sąvokos „sovietinis palikimas“, praneša LTV „Panorama“.

Dešimt R. Granausko novelių naujoje knygoje „Trys vienatvės“ – dešimt pasakotojo gyvenimo tarpsnių. Mokymasis ir mokytojavimas, gyvenimo universitetai, rajoninio laikraščio redakcija – visa atrodo lyg būtų parašyta prieš trisdešimt ar net penkiasdešimt metų – tokie tikroviški sovietmečio herojai ir to meto detalės.
„Aš neatsimenu, kokia savaitės diena, data kokia, bet, pavyzdžiui, atsimenu, kaip tekėjo saulė Stalino mirties rytą, kai aš ėjau į mokyklą pro alksnyną, kiekvieną detalę: ir kaip traškėjo balutės po medpadžiais, ir viską girdžiu, ir viską matau, ir visas gyvenimas taip yra prieš akis“, – pasakojo rašytojas.
Savitas R. Granausko humoras įprasmina absurdiškas situacijas, kurių sovietinėje tikrovėje buvo apstu. Pristatydamas knygą rašytojas sako, kad jam nusibodo dejonės, jog visuomenėje vis dar gajus „sovietinis palikimas“.
„Tai vieną kartą pasijuokim iš to savo palikimo, baikim jį tampyti, tą sovietinį palikimą, kaip padvėsusią katę už nušiurusios uodegos ir žiūrėkim – patys kalti, jeigu imi kyšius, vėl grįžti, negali atsikratyti to sovietinio absurdo. Tas absurdas seniai pasibaigė“, – kalbėjo jis.
Senosios kultūros metraštininku vadinamas rašytojas šį kartą skaitytojams pateikia knygą, kurioje siūlo pasijuokti iš sovietinio absurdo ir galutinai jo atsikratyti.

Monika Petrulienė
LTV „Panorama
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24