Ekranus pasiekė brangiausias Lietuvos kino istorijoje filmas

2011-09-21, 07:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pristatytas brangiausias Lietuvos kino istorijoje filmas „Tadas Blinda. Pradžia“. Istorinis nuotykių filmas, pasak kūrėjų, rodo legendinio herojaus jaunystę ir pirmojo filmo apie Žemaitijos svieto lygintoją priešistorę, praneša LTV „Panorama“.

„Filmas patraukti žiūrovams“ – išankstinėje premjeroje žurnalistams sakė aktoriai, tarp kurių – visas žvaigždynas: Agnė Ditkovskytė, Tatjana Liutajeva, Antanas Šurna, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Donatas Banionis ir kiti.
Pagrindinis vaidmuo atiteko pirmąjį kartą vaidybą išbandžiusiam Mantui Jankavičiui.
„Vaidinti kine... Tai tiesiog natūraliai įvyko. Gavus tokį pasiūlymą priėmiau jį kaip dovaną, kurią nešiosiu ir turėsiu visą laiką. Tai išsipildžiusi dar viena svajonė mano gyvenime“, – kalbėjo M. Jankavičius.
Režisieriaus Donato Ulvydo filme vaidina ir Maskvoje gyvenančios aktorės Tatjana Liutajeva ir jos dukra Agnė Ditkovskytė.
„Įspūdžiai labai geri dėl to, kad Mantas labai stengėsi, daug daugiau negu mes visi kartu paėmus. Jis labai norėjo, o kada žmogus nori, tada viskas išeina“, – sakė aktorė A. Ditkovskytė.
Filmu kūrėjai tikėjosi atsakyti į klausimą, aktualų, pasak jų, ir šiandien: kodėl lietuviai pjaunasi tarpusavy, užuot susivieniją prieš bendrą priešą? Ar atsakymą jie surado, galima įsitikinti jau nuo šio penktadienio, kada „Tadas Blinda“ pradedamas rodyti šalies kino teatruose.

Ugnė Galadauskaitė
LTV „Panorama“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24