Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“

2013-10-15, 09:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spalio 16 dieną dainuojamosios poezijos gerbėjai turi pasižymėti kalendoriuose – tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš", kurį organizuoja Vilniaus mokytojų namai, tądien lankysis Širvintose ir visus, išsiilgusius muzikos, džiugins jungtiniu bardų koncertu Širvintų kultūros centre.

Koncerte, kuris vyks 18 val., dalyvaus Lietuvoje žinomi, įvertinti ir mylimi bardai – dainų autorius ir atlikėjas Virgis Stakėnas, aktorius ir dainininkas Ainis Storpirštis, iš užsienio atvykę dainininkai Maria Pihl (Švedija) ir Denis McLaughlin (Airija).

Širvintose tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš" lankosi jau trečią kartą. Vienuoliktus metus iš eilės festivalis šiek tiek atjaunėjo: daugiau nei pusė atlikėjų, dalyvaujančių šiame festivalyje, dar nėra sulaukę keturiasdešimties. Beveik visi į Lietuvą atvykę užsieniečiai šiame festivalyje dalyvaus pirmą kartą.

Širvintose koncertuosianti švedų atlikėja Maria Pihl jau nuo mažumės daina mokėjo išreikšti savo jausmus. Dainavimas kartu su muzikantu Jan Erik Lundqvist nulėmė naujas pažintis Kelne, kur Maria buvo pastebėta vienos vokiečių įrašų kompanijos. 2009 m. pasirodė pirmasis atlikėjos solinis albumas. Maria Pihl Švedijoje garsėja ne tik kaip dainininkė, daugelį koncertų surengusi bažnyčiose, bet ir kaip logopedė bei aktorė.

Kultūros centrą sudrebinti savo pasirodymu ketinantis Denis McLaughlin airių atlikėjas, užaugęs septynių vaikų šeimoje. Tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš" jis vieši jau ne pirmą kartą. Ankstyvoje vaikystėje jo vyresnėlis brolis John į namus atsinešė gitarą, kuria netrukus pradėjo groti visi šeimos berniukai. Denis pradėjo savo muzikinę karjerą grodamas bosine gitara šokių grupėje. Bosine gitara jam teko groti įvairiose grupėse, kurių muzikiniai stiliai varijavo nuo sunkiojo metalo iki country ir pop. 80-ųjų pradžioje Denis pradėjo solinę karjerą ir netrukus prie jo prisijungė broliai John ir Eamon. Kartu jie sukūrė greitai išpopuliarėti spėjusią grupę, kuri koncertavo Anglijoje, Danijoje, Vokietijoje, Švedijoje ir Kanadoje. Vėliau Denis persikėlė į Dainiją ir ten pradėjo savo solinę karjerą, atlikdamas airių liaudies dainas.

sirvintukc.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24