„Žalioji akcija" jau pranoko lūkesčius

2011-09-13, 05:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugpjūčio pradžioje Kaune startavusi „Žalioji akcija" artėja prie pabaigos - liko nepilnos dvi savaitės, per kurias kauniečiai dar gali atnešti nebereikalingas knygas į miesto seniūnijas.
Iki šiol surinkta jau daugiau kaip 11 300 knygų. Jos bus parduotos, o už gautus pinigus nupirkti medžiai - pasodinti Kauno žaliuosiuose plotuose.

„Miestiečiai labai aktyviai dalyvauja šioje akcijoje - kauniečių aktyvumas pranoko geriausius mūsų lūkesčius. Tačiau žinau, kad yra žmonių, kurie vis dar ketina atgabenti savo knygas, todėl raginame juos paskubėti - laiko liko ne tiek ir daug", - sako akciją iniciavusio „Knygų turgaus" atstovas Jonas Plenta.
Akcijos organizatorių kreipimasis į mokyklas sulaukė labai teigiamo atgarsio - mokymo įstaigos noriai prisijungė prie akcijos. Mokiniai jau neša knygas į savo mokyklas, iš kurių jos bus taip pat surinktos. Moksleiviai taip pat rengiasi prisijungti prie savanorių būrio, paskutiniąją akcijos dieną dalyvausiančio medelių sodinime.
„Žaliosios akcijos" organizatoriai tikisi, kad už parduotas knygas pavyks surinkti pinigų sumą už kurią bus galima nupirkti 500 medžių sodinukų. Jie bus pasodinti miesto žaliuosiuose plotuose.
Kauno miesto seniūnijose knygos bus priimamos darbo dienomis iki rugsėjo 23 d. Kiekvieno atnešusio knygų laukia simbolinė akcijos organizatorių dovanėlė. Medžiai bus sodinami rugsėjo 24 d., tądien bus surengtas ir baigiamasis „Žaliosios akcijos" koncertas.
Akcijai sulaukus didelio miestiečių palaikymo, ją ketinama organizuoti ir kitais metais.

www.kaunas.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24