Spausdinti šį puslapį

Sezoną pradėjo įspūdinga eisena

2011-09-10, 04:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos rusų dramos teatras Vilniuje sezoną penktadienį pradėjo įspūdinga eisena J. Basanavičiaus gatve.
Persirengę aktoriai į Kultūros ministeriją nešė padėkos raštą už paramą, ypač moralinę, teatrui, praneša LTV „Panorama“.

Vidurdienį prie Lietuvos rusų dramos teatro dvi juodosios chimeros cypaudamos, sunkiai judėdamos nepatogiu apavu, vis taikėsi susidraugauti su praeiviais.
Nusigrimavę ir kostiumais apsivilkę aktoriai nuo teatro iškilmingai pajudėjo į vos už kelių šimtų metrų esančią Kultūros ministeriją. Tuo metu elegantiška susikaupusi moteris rankose nešė padėkos raštą.
Neįprastą procesiją išvydę vairuotojai stojo gatvėje, aktorius fotografavo turistai.
Padėkos raštą Lietuvos rusų dramos teatro aktoriai į ministeriją nešė pirmąją 66-ojo sezono dieną. Taip teatras dėkojo už visokeriopą ministro palaikymą, ypač moralinį, puoselėjant teatrinės kultūros sąžalynus.
„Labai smagu buvo ir netikėta. Teatrališka“, – sakė kultūros viceministras Deividas Staponkus.
Iki Naujųjų žiūrovams Lietuvos rusų dramos teatras pristatys dvi premjeras.
„Viena – vaikiška, tokia eksperimentinė, kada dalyvaus ir tėvai, ir vaikai. O antra premjera – tai „Eglutė pas Ivanovus“. A. Vedenskio pjesė“, – pasakojo Lietuvos rusų dramos teatro vadovas Jonas Vaitkus.
Penktadienį teatras sezoną pradėjo spektakliu „Tas, kuris gauna antausius“. Tai – po 80 metų pertraukos Lietuvoje atgimęs rusų simbolisto Leonido Andrejevo kūrinys.

Monika Petrulienė
LTV „Panorama“

Komentuoti