Už Lietuvą krepšinio kamuolį varys ir Prezidentė

2011-08-22, 06:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienį į didįjį tautos derinį „Varom už Lietuvą“ įsijungs Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šįryt populiariausiame renginyje dviratininkams „Velomaratonas“ tautos kamuolį įžaidus sostinės merui Artūrui Zuokui, Vilnius oficialiai paskelbtas įsijungiantis į trijų milijonų rinktinę „Varom už Lietuvą“, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai. Davęs pirmąjį savo gyvenime interviu radijo stoties „Radiocentras“ tiesioginiame eteryje ir Gedimino prospektu, lydint tūkstančiams „Velomaratono“ dalyvių, varytas „Lietuvos ryto“ krepšininkų bei apžvelgęs sostinę nuo Gedimino bokšto maestro Gintaro Rinkevičiaus rankose, tautos kamuolys tęsia kelionę per Vilnių.


Rytoj, pirmadienį, tautos kamuolio ir žygio „Varom už Lietuvą“ laukia ypatinga diena. Per 45 dienas įžaistą 102 miestų ir miestelių, įveikusį daugiau nei 2100 km ir sušildytą dešimčių tūkstančių žmonių rankų, tautos kamuolį įžais pati Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Lietuvos Respublikos Prezidentūrą iš Rotušės aikštės varomas kamuolys pasieks 10 val. ryte.
Daukanto aikštėje tautos kamuolį Lietuvos Respublikos Prezidentei perduos Vilniaus Universiteto studentai. Lietuvos Respublikos Prezidentė, išbandžiusi kamuolio šoklumą ir įkrovusi į kamuolį savo linkėjimus Lietuvos krepšinio rinktinei, ant jo pasirašys.
Nuo Daukanto aikštės kamuolys keliaus link Europos aikštės per Baltąjį tiltą – iki čia jį varys žurnalo „Vastybė“ redakcija, pianistė Guoda Gedvilaitė, „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto komanda su vadovu Mindaugu Špoku priešakyje, „Birštono mineralinių vandenų“ komanda, Vilniaus savivaldybės darbuotojai.
Europos aikštėje siaučiant riedutininkams ir riedlentininkams kamuolys bus perduotas Lietuvos Krepšinio Federacijos vadovams Vladui Garastui ir Mindaugui Balčiūnui.
Prabumbsėjęs Žirmūnus, Šnipiškes, Jeruzalę ir Pašilaičius, kamuolys užsuks į „Sostenos“ saloną, kur prieš posūkį į finišo tiesiąją – Panevėžį – autoserviso darbuotojai patikrins ir nublizgins visus „Varom už Lietuvą“ automobilius.
Po intensyvios kelionės po Vilnių „Varom už Lietuvą“ kamuolys pirmadienio vakarą užmigs Didžiosios Riešės „Iki“ parduotuvėje.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24