Trakai su meile varė už Lietuvą !

2011-08-22, 07:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tautos kamuolys apskriejo Trakus. Akcija “Varom už Lietuvą “ šeštadienį nuūžė senojoje sostinėje ir net žliaugiantis lietus neatšaldė krepšinio ir Lietuvos patriotų.

Legendinis kamuolys, aplėkęs nemažą Lietuvos dalį, šeštadienį popiet jau bumpsėjo ties Trakų miesto riba, atkakęs nuo Kernavės. Šia jį sutiko Trakų rajono meras Vincas Kapočius, rajono sporto organizatoriai, krepšinio, kitų sporto šakų veteranai ir entuziastai. Ties “Senąja kibinine” prie kamuolio varytojų pajėgų prisijungė Seimo narė Dangutė Mikutienė, o ant Geležinio tilto kamuolį perėmė parlamentaras Jonas Liesys.


Didžiulė minia kamuolį aistringai sutiko pilies apžvalgos aikštelėje. Su džiaugsmu visos šalies stiprybės simbolį paėmė į rankas savivaldybės administracijos  direktorė Asta Kandratavičienė ir jį pamušusi perdavė toliau – iš rankų į rankas.
Skanduojant lietaus talžomai, bet karštos dvasios kupinai miniai, kamuolys nuriedėjo į viešosios įstaigos “Baltų amatai” laivą ir nuplaukė prie pilies. Prie vartų varytojų komandą sutiko pilies Kunigaikštis – Trakų istorijos muziejaus direktorius Virgilijus Poviliūnas ir kamuolį nuvarė į teisiai į Senųjų amatų šventę. Kunigaikštis sėkmingai kamuolį pasiuntė į senovinį krepšį ir ta proga driokstelėjo viduramžių patrankos šūvis, o pilies muzikantai užgrojo šį įvykį šlovinantį kūrinį.
Krepšinio legenda Jurgita Štreimikytė su sūneliu kamuolį išvarė iš pilies. Beje, kad dalyvautų šiose iškilmėse, šiuo metu Trakuose gyvenanti garsi krepšininkė specialiai grįžo iš Šventosios.
Kamuolys toliau tęsė savo kelionę. Jis buvo perduotas atsiyrusiems irkluotojams – Mykolui Masilioniui ir Gyčiui  Ruzgiui. Krepšinio ir sporto simbolis su užrašu “Varom už Lietuvą” perduotas Mykolui į rankas ir padėtas į lauvugalį nusklendė atgal. Netrukus kamuolį sugriebė jaunieji kanupolo sportininkai ir pasiuntė į krepšį.
Vėl sugrįžęs į apžvalgos aikštelę kamuolys skraidė ore, gaudomas šimtų rankų, nes jį paliesti norėjo kiekvienas čia dalyvavęs. Po to  Karaimų gatve kamuolys keliavo iki “Kybynlar” restorano, kur varytojų komandą  su tradiciniu pyragu sutiko Trakų karaimų bendruomenės atstovai, o mažieji jos nariai kamuolį nuginė per visą miestą.
“Varom už Lietuvą” dalyviai pasiekė geležinkelio stotį ir kamuolį perdavė geležininkeliečių atstovams. Traukiniu kamuolys pasiekė Vilnių.
Po šios nepakartojamos akcijos sušalusius ir peršlapusius rajono krepšinio gerbėjus Trakų kultūros rūmuose vynu ir karštais kibinais pavaišino restoranas  “Senoji kibininė”. 
www.trakai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24