Biržai rugpjūtį buvo tapę savanorių sostine

2011-08-28, 08:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Biržai mėnesiui buvo tapę savanorių sostine. Per tą laiką į šią veiklą įsijungė ne tik dešimtys žmonių, bet ir rajono bendruomenės, organizacijos.
Labiausiai prisidedama prie miesto gražinimo ir pagalbos vargstantiems, praneša LTV „Panorama“.
Socialiai remtinų šeimų, senukų ir kitų vargstančiųjų namus tvarko apie trys dešimtys Biržų rajono jaunuolių – dažo sienas, pakeičia išdužusius langus, sukala grindis, klijuoja sienų apmušalus. Anot jų, jau pavyko pagerinti 6 šeimų buitį.


„Būtų smagu, jei išsivystytų tokia tradicija, kad kiekviename kaime, kiekvienoje bendruomenėje būtų suburtas žmonių būrelis, kuris nuolat prižiūrėtų bendruomenėje gyvenančius žmones, žiūrėtų, kam reikia pagalbos, ir esant reikalui susiburtų, darytų gerus darbus, padėtų vieni kitiems“, – sako projekto koordinatorė Jurgita Kregždaitė.
Gražinama ir miesto aplinka. Šią savaitę savanoriai tvarkė vieną iš Biržų simbolių – Meilės salą.
„Kažkam reikia padėti savo kraštui. Valdžia irgi negali visur suspėti“, – sako savanoriu dirbantis vaikinas.
Visą rugpjūtį Biržai turėjo Savanoriškos veiklos sostinės vardą. Tad per mėnesį neatlygintinai darbuotis rajono labui pasisiūlė dešimtys žmonių, kaimo bendruomenės, įvairios organizacijos. Biržai gali pasigirti ir aktyviais vyresnio amžiaus savanoriais.
„Jie užsiima ne tik sau naudinga veikla, bet ir visuomenei naudinga veikla. Organizuoja talkas, akcijas, aktyviai dalyvauja akcijoje „Darom“, kuri Biržose populiari, veikia savitarpio pagalbos grupės. Jie taip pat organizuoja renginius savo bendraamžiams, lanko juos namuose, atlieka knygnešių darbą“, – pasakoja Biržų rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Ramunė Rinkūnienė.
Rugsėjį Savanoriškos veiklos sostinės titulą perims Palanga, o spalį Šiauliai.
 
Jevgenijus Bardauskas
LTV „Panorama“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24