Tarptautinė šeimos diena Lentvaryje

2011-06-01, 10:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

in3p4m15229

Jau kelinti metai Lentvaryje regiama sporto šventė Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Ir šiemet Lentvario bendruomenės projektas „Žingsniukas“ (koordinatorė Laima Sinkevičienė), kurį finansavo rajono savivaldybė, visus nudžiugino savo švietėjiška ir praktine programa, jau tradicija tapusia ,,šeimų“ bendradarbiavimo, sportinių estafečių, sveikatinimo veikla.

Šventę pradėjo patys jauniausieji jos dalyviai ( vadovas G. Valainis). Linksma mažųjų gitaristų dainelė apie vaikystę ir jų svajones pakvietė visus atidaryti šventę. Susirinko linksmas ir gausus testuojamųjų Lietuvos KKŽ ,,Augti ir stiprėti“ iš Lentvario pradinės, Lentvario vidurinės mokyklos, Henriko Senkevičiaus vidurinės ir Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklų būrys.

Jų tėveliai ir šventės svečiai, dalyviai galėjo pasiklausyti Sveikatos mokymų ir ligų prevencijos centro specialistės S. Alauskienės naudingos paskaitos ir pasimokyti praktinių užsiėmimų ,,Pirmoji pagalba kasdienybėje“. Vyresnieji vaikai ir jaunuoliai galėjo išbandyti savo jėgas lengvosios atletikos varžybose, kuriose vyko rajoninė atranka Lietuvos žaidynėms. Nugalėtojai turės garbės ginti rajono garbę respublikinėse varžybose.

Po varžybų poilsio pertraukėlę užpildė A. Nedveckos vadovaujamas merginų šokių grupės ,,A tm“ pasirodymas. Medaliais ir žaislais apdovanoti varžybų nugalėtojai ir testuojami dalyviai.

Po jo,visų mažųjų džiaugsmui, vyko seniai pamėgtas piešimas ant asfalto. Piešinių konkurso tema – ,,Aš ir mano šeima“. Visi norintieji galėjo pasitikrinti sveikatą pas Trakų sveikuolių klubo ir Visuomenės sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro specialistes V. Kandzežauskienę ir B. Borsakienę. Visi dalyviai, šeimos buvo paskatintos kepuraitėmis ar sportiniais marškinėliais, saldumynais. Apdovanojimus vainikavo ,,Jamp junior“ šokių grupė (vadovė E. Šestakauskienė).

Na , o šventės kulminacija – tai visų mėgiamos ir laukiamos linksmosios šeimų estafetės: ,,tunelio“ įveikimas, miklumo ir taiklumo išbandymas, greitis ir šeimos vienybė. Startavo jose ir pirmą kartą pasiryžusios, ir jau kasmet ištikimai dalyvaujančios šeimos. Gražu ir linksma buvo matyti mažus ir didelius kartu entuziastingai, darniai veikiančius komandoje startuojant, o dar linksmiau buvo klausytis organizatorių parengto sveikos gyvensenos klausimyno atsakymų (netrūko čia ne tik sąmoningumo, bet ir išradingumo).

Visas susirinkusias šeimas sveikino Trakų sveikuolių klubas, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras bei ansamblis ,,Radasta“( vadovė M. Morkūnienė). Savo tautiškumu, smagiomis dainomis ir linksmais folkloro žaidimais užkrėtė visus – tiek šeimų dalyvius, tiek organizatorius, svečius.

Visas šventės šeimas paskatino Lentvario miesto bendruomenės pirmininkė A. Dailidėnienė, į salę įnešdama didžiulį šventinį tortą. Šeimoms - nugalėtojoms išdalintos taurės, šeimoms - dalyvėms padėkos ir rėmėjų prizai. Pačius mažiausius piešinių laureatus apdovanojo Vilniaus apskrities VPK Trakų r. PK prevencijos poskyrio specialistė V. Jurčenko. Renginį vedė Trakų kultūros rūmų Lentvario filialo administratorė V. Šamatovičienė bei E. Kornyšovas.

Tarptautinės šeimos dienai skirtame renginyje dalyvavo per 200 dalyvių iš Lentvario, Trakų, Senųjų Trakų, Rūdiškių. Dėkojame mūsų šventės rėmėjams, suteikusiems galimybę surengti šventę: Trakų savivaldybei, Lentvario seniūnijai, Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinei mokyklai, UAB ,,Rumida“, UAB ,,Statybų bazė“, Trakų rajono socialinių iniciatyvų koalicijai, Trakų KKSC lengvosios atletikos ugdytinių – teisėjų komandai. Nuoširdžiausia padėka bendraminčiams: Trakų r. kultūros rūmų Lentvario m. filialui, Vilniaus apskrities VPK Trakų r. PK prevencijos skyriui, Trakų sveikatos mokymų ir ligų prevencijos centrui.

Neringa Kerinienė

Trakų kūno kultūros ir sporto centro lengvosios atletikos skyriaus trenerė - sporto mokytoja

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24