Vaikai papuošė miestą gėlėmis

2011-06-10, 12:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

iwipsx425245 Pabradės „Ryto“ gimnazijos 3a ir 3b klasių mokiniai kartu su mokytojomis 2010-2011 m. vykdė Lietuvos mokyklų fondo finansuojamą projektą „Mes maži, bet mūsų darbai dideli“.
Projektas skatina vaikų iniciatyvumą, kūrybiškumą, mokyklos, tėvų ir socialinių partnerių bendradarbiavimą bei norėjome parodyti vaikams, kaip prasmingai, turiningai leisti laisvalaikį. Jau nuveikta daugybė gerų darbų – miesto tvarkymas, miško sodinimas, atliekų rūšiavimo akcijos ir daug smagių švenčių. Darbščių vaikų užaugintos gėlės šiandieną puošia miestą.


Kovo mėnesį trečiokai sėjo gėles. Išdygus pirmiesiems daigeliams vaikai stebėjo, kaip gėlės auga, jas laistė, tręšė, duomenis užrašinėjo specialiuose stebėjimų lapuose. Gėlių auginimas ugdė vaikų atsakingumą, dėmesingumą, juk laiku nepalaistytos gėlės nuvysta.
Balandžio mėnesį gėlių daigus mokiniai persodino į daigyklas. Kiekvienas vaikas rūpinosi savo persodintais daigeliais, juos dengė nuo tiesioginių saulės spindulių.
Kai klasėse ant palangių auginamos gėlės paaugo, pasipuošė pirmaisiais žiedais, vaikai kartu su savo tėvais, Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ nariais, Pabradės socialinės globos namų auklėtiniais bei darbuotojais, gėlėmis papuošė miesto parkelį, įrengdami jame gėlyną. Vaikai mokėsi ne tik praktinių dalykų, kaip kasti, sodinti ir laistyti, bet ir pažinti gamtą kaip visumą, gražinti mus supančią aplinką, skatinti bendruomeniškumą.

www.svencionys.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24