Jubiliejinį lenkų kultūros festivalį vainkavo Evelina Sašenko

2011-06-09, 11:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

iEJR9OMDNJubiliejinis, XX Trakų žemės lenkų kultūros festivalis“Skambėk, lenkų daina!“, praėjusį sekmadienį, birželio 5 dieną, iki vakaro skardėjo Pusiasalio pilies papėdėje. Festivalyje pasirodė apie 300 dalyvių ir svečių.
Šventė prasidėjo šv.Mišiomis Trakų Šv.Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje.

Iš čia spalvinga eisena patraukė Karaimų gatve, stabtelėjo apžvalgos aikštelėje pilies fone ir pakrante nuvingiavo iki Pusiasalio pilies papėdės. Šį naują šventinį maršrutą pasirinkę šventės dalyviai kėlė nuotaiką pulkams turistų ir masino juos įsilieti į žiūrovų būrį.
Festivalio dalyvius ir svečius pasveikino jo direktorius, Seimo narys Jaroslavas Narkevič, svečiai – asociacijos „Wspolnota Polska“ pirmininkas Lionginas Komolovskis, LLS pirmininkas Michalas Mackevič. Trakų rajono savivaldybės meras Vincas Kapočius pasidžiaugė festivaliu, liudijančiu turtingą daugiatautę Trakų krašto kultūrą. Festivalyje dalyvavo Lenkijos ambasados Lietuvoje atstovai, svečiai iš Lenkijos.
Scenoje pasirodė gausios meno mėgėjų pajėgos: ansambliai „Troczanie“, „Biedronka“, „Prząsniczka, „Tęcza“, „Kolorowe nutki“, „Marzenie“, „Strumyk“, „Gaik“, „Stare Troki“, „Rudziszczanie“, „Randez-vous“, „Poluknianie“, choras „Cantemus“. Festivalyje sulaukta ir svečių: koncertavo ansamblis“Zabawa“, dainų ir šokių ansamblis“Wilia“, Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis. Visą šventę puošė iš Lenkijos, Suchovolės, atvykęs jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras su šokėjomis.
Festivalio pabaigoje koncertavo Vilniaus kapela ir ypač laukta kraštietė, šių metų „Eurovizijos" dalyvė, neprilygstamo balso dainininkė, garsinanti Lietuvą, Evelina Sašenko.

trakai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24