„Trakų vasara 2011“ sumušė miesto svečių rekordus

2011-06-16, 07:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

trokiiPraėjusį savaitgalį, vykstant tradicinei, jau 15-ajai šventei „Trakų vasara 2011“, senojoje sostinėje per tris dienas apsilankė apie 20 tūkst. žmonių. Šiemetė šventė vyko keturias dienas. Ji prasidėjo penktadienio pavakarę ir baigėsi pirmadienį anšlaginiu Moby koncertu Trakų salos pilyje. Šio koncerto organizatoriai tikino, kad pilyje buvo susirinkę daugiau nei 2 tūkst. šokių muzikos gerbėjų.

Apie 22 tūkst. atvykusiųjų. Tokio gausumo miesto svečių vien per ilgą savaitgalį Trakai dar nėra regėję. Pasak Trakų seniūno Kęstučio Vilkausko, gyventojų skaičių (apie 6 tūkst.) atvykusieji viršijo vos ne keturis kartus. Galima sakyti, tai visų laikų Trakų lankomumo rekordas.

„Šventė tikrai pavyko. Ji išsiskyrė renginių įvairove, gausa, geru meniniu lygiu, daugybe žiūrovų. Nuo šiol „Trakų vasara“ turės pastovią datą – bus rengiama būtent antrąjį birželio savaitgalį.Tikriausia, nuo kitų metų ji vyks atskirai nuo Viduramžių šventės, kurią rengia Trakų istorijos muziejus, nes miesto svečiai nespėja apsilankyti ir joje, ir po miestą pabirusiuose kituose renginiuose, o mums dėl to papriekaištauja. Žinoma, ateityje tikrai dar turėsime ką tobulinti“, – sakė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Irena Narkevič, šventės organizacinės grupės vadovė, šiandien su jos nariais aptarusi šventės organizavimą ir lūkesčius.

Praėjusį savaitgalį Trakuose vykusi šventė dovanojo miestiečiams ir svečiams ne tik puikią programą, bet ir gerą orą. Trakų seniūnas K.Vilkauskas šmaikštavo, lietų ir vėjus nubaidė jo ir klebono dekano Jono Varanecko nuoširdžios maldos.

„Trakų vasara 2011“ neapvylė ir išpaikintų, reikliausių žiūrovų. Praėjusio penktadienio vakarą pirmąjį kartą pilies apžvalgos aikštelėje tamsą perskrodė šviesos ir muzikos fejerija „Trakų legendos“, šeštadienį vyko sporto varžybos, prasidėjo VIII pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis „Atataria vamzdžiai“ Valerijui Filonovui atminti, vyko begalę aistrų sukėlusios laivų drakonų varžybos, scenoje prie šv. Jono Nepomuko keitė vienas kitą mėgėjų kolektyvai, vakare koncertavo kraštietė „Eurovizijos“ konkurso dalyvė Evelina Sašenko.

Šventės metu šurmuliavo visko pertekusi Rotušės mugė, vyko daug žiūrovų sulaukęs tarptautinis vaikų futbolo turnyras, Pusiasalio pilyje buvo demonstruojami senieji amatai, vyko tvirtovės šturmas, nakties dangų raižė ugnies šou.

trakai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24