Švenčionių rajone prasideda elektroninės muzikos festivalis "Supynės"

2011-06-17, 11:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

cropped-dsc02227

Penktadienį Pakretuonėje, Švenčionių rajone prasideda visą savaitgalį vyksiantis šeštasis elektroninės muzikos festivalis "Supynės".

Šiemet tikimasi, kad iš privačių lėšų finansuojamas festivalis pritrauks apie 3 tūkst. klausytojų.

Festivalio atstovė Juliana Špundova sakė, kad "Supynėse" yra stengiamasi pateikti kuo naujesnę elektroninę muziką, bei pristatyti jaunus ir dar nelabai žinomus muzikantus.

"Tai galimybė pasirodyti jauniems, nepatyrusiems ir žinomiems atlikėjams, ir abiems grupėms susidurti vienoje terpėje. Jaunieji gali pristatyti savo kūrybą, pabendrauti su profesionalais, ir gerinti savo muzikinę kompetenciją. O žiūrovams mes stengiamės parodyti kuo aktualesnius, kuo šviežesnius, naujas ir nežinomus atlikėjus. Tai yra savotiškas muzikos importas, jei kalbėtume apie užsieniečius, ir jaunų Lietuvos atlikėjų pastatymas ant kojų", - apie festivalio idėją kalbėjo pašnekovė,

"Supynėse" bus pastatytos dvi scenos. Pirmojoje bus pristatoma "minimal", "techno", "triphop", "house" ir kitų stilių šokių muzika ir gyvi pasirodymai, antrojoje - eksperimentinė, "idm", "ambient" stiliaus muzika.

Iš festivalyje J.Špundova išskyrė atvykstančius užsieniečius: amerikietį "minimal house" atlikėją Jay'ų Haze'ą (Džėjų Heizą), "dubstep/beats" muziką pristatysintį suomį Teeth, lt "techno" diskžokėją Pacou.

Festivalio metu taip pat vyks įvairios dirbtuvės, veiks amatų miestelis, organizuojamos vandens pramogos.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24