Ištaisė „Laisvės kelio“ skulptūros klaidas

2011-06-21, 11:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

5795192l „Laisvės kelio“ skulptūros klaidos ištaisytos

Pasigedusieji ar radusieji savo vardus aukštyn kojomis „Laisvės kelio“ skulptūroje gali atsikvėpti – visos klaidos ištaisytos, pakeista arti 500 plytų.

Dar 2010-ųjų spalį atidengtą „Laisvės kelio“ skulptūrą buvo žadama tvarkyti šį pavasarį. Per gegužę prasidėjusius rekonstrukcijos darbus pakeistos su klaidomis, blogai įdėtos ar išluptos plytos. Kaip interneto portalui lrt.lt teigė idėjos autorius, skulptorius Tadas Gutauskas, taip pat atlikti šaligatvių tvarkymo darbai, aplink skulptūrą išberta skalda, padarytas skulptūros stogelis, o pats „Laisvės kelias“ paaukštintas per vieną plytų eilę.

Klaidingai įdėtos plytos buvo pastebėtos dar prieš „Laisvės kelio“ skulptūros atidengimą, tačiau ne visas klaidas buvo spėta ištaisyti, mat išiminėjant vieną plytą, dar dvi yra apgadinamos.

Idėjos autorius pridūrė, kad iki Joninių internete turėtų pasirodyti ir pavardės tų, kurie spėjo įsidėti savąją plytą per rekonstrukciją. Iš 500 tokių turėtų esą būti apie 40.

Kiek skulptūros tvarkymo darbams išleista pinigų, T. Gutauskas neatskleidė.

Interneto portalas lrt.lt primena, kad Konstitucijos prospekte nusidriekusi 63 m ilgio ir 3,5 m aukščio skulptūra „Laisvės kelias“ sukurta minint Baltijos kelio 21-ąsias metines. Per pusę metų keramiko Gintaro Kniežos dirbtuvėse iš 20 t. molio pagaminta 25 tūkst. vienetinių plytų, iš kurių 21 tūkst. 243 yra vardinės.

Projektas "Laisvės kelias" yra įtrauktas į Lietuvos valstybės atkūrimo paminėjimui skirtų renginių sarašą, projektui patronažą suteikė Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24