Joninių naktis Jašiūnuose

2011-06-27, 15:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

iL0F64XRI

Tęsiant daugiametes Joninių nakties organizavimo tradicijas, Jašiūnuose vyko įspūdinga šventė. Birželio 24-osios naktį Jašiūnų miestelio gyventojai ir svečiai plukdė vainikėlius ir linksminosi koncerte prie Balinskių rūmų. Joninių išvakarėse prie Merkio upės gausiai susirinkusių šventės dalyvių laukė daug linksmybių ir atrakcijų.

Joninių naktis – tai trumpiausia metų naktis. Ji yra ugnies, vandens, saulės, mėnulio,derliaus, džiaugsmo ir meilės simbolis. Šalčininkų kultūros centras, Jašiūnų seniūnija ir Jašiūnų pramogų centras prie Balinskių dvaro suorganizavo didžiulę šventę. Oficialiai Jonines atidarė Jašiūnų seniūnijos seniūnė Sofija Griaznova, kuri taip pat pasveikino visus susirinkusiuosius, tarp kurių buvo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, Seimo narys Leonard Talmont, Šalčininkų rajono vicemeras Andžej Andruškevič.
- Džiaugiuosi, kad Jašiūnai, kurie XIX a. Sniadeckių ir Balinskių šeimų dėka tapo svarbiu kultūros centru, vis lieka susitikimų ir gerų švenčių vieta. Jie iki šiol pritraukia svečių iš aplinkinių rajonų ir užsienio turistų. Tikiu, kad Jašiūnai po dvaro rekonstrukcijos taps dar populiaresni ir atgaus savo didybę, - pasakė seniūnė Sofija Griaznova.
Šiemetinio renginio programoje dalyvavo: dainų ir šokių ansamblis „Znad Merečanki“ (Lietuva), kapela „Bičiuliai“ (Lietuva), folkloro daininkų ansamblis iš Zbujno (Lenkija), teatras „Sapnų laboratorija“ (Lenkija), kapela „Cymes“ (Lenkija), kapela „Broduv“ (Lenkija), folkloro grupė prie Baltarusijos valstybinės filharmonijos „Kupalinka“ (Baltarusija). Aikštės centre, kurioje vyko renginys buvo uždegtas Joninių laužas, o merginos pynė vainikus, kuriuos vėliau plukdė Merkio upe.

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24