Itališki laurai

2011-06-27, 06:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos akordeonistų duetas Julija Ivanovska ir Rolandas Jatkevičius tapo tarptautinio konkurso „Jaunieji talentai“ Pianello val Tidone (Italija), vykusio birželio12-19 dienomis, nugalėtojais.

       Pirmą kartą Šalčininkų menų mokyklos akordeonistų skyriaus atstovai dalyvavo šiame konkurse prieš šešerius metus ir užėmė garbingą trečiąją vietą. Įdomu tai, kad šiame renginyje susitinka įvairių specialybių garsūs muzikai, tiek jaunos kartos kylančios žvaigždės, tiek vertinimo žiuri komisijoje dirbantys pasaulinio lygio pedagogai iš garsiausių pasaulio mokyklų (Maskvos, Zalcburgo, Paryžiaus, Milano, Berlyno ir daugelio kitų elitinių aukštųjų mokymo įstaigų).

Šalčininkų rajono atstovai varžydamiesi su jaunaisiais muzikantais iš Italijos, Slovakijos, Lenkijos, Serbijos, Suomijos, Korėjos, Kinijos ir Austrijos laimėjo pirmąją vietą. Taigi mūsų jaunųjų akordeonistų visų metų triūsas „vainikavosi“ puikiu rezultatu – aukščiausiais įvertinimais savo amžiaus ir žanro kategorijose. Mokinius paruošė mokytojos Elena Ivanovskaja ir Liudmila Bandalevič.

Šalčininkų menų mokyklos akordeonistams dalyvavimas šiame prestižiniame konkurse Italijoje liktų tik svajone, jei ne dosniųjų rėmėjų pagalba: pagrindiniu rėmėju tapo visada jaunuosius talentus palaikantis ir skatinantis juos žengti pirmyn Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, taip pat finansinę paramą skyrė UAB „Gulija“ ir UAB „Eitiniti“.

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24