Valstybės dienos proga Šalčininkų aikštę papuošė įspūdinga karūna

2011-07-07, 09:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį, liepos 6 d., minint Valstybės - Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Šalčininkų savivaldybės aikštėje vyko iškilmingas pučiamųjų orkestrų koncertas. Neįprastu renginio akcentu tapo didžiulė karūna – šventės simbolis, kuris įspūdingai papuošė miesto aikštę.


- Šiandien susirinkome čia labai garbinga proga  - prisiminti, kad 1253 metais Mindaugas buvo karūnuotas karaliumi. Šis įvykis - tai be galo svarbus ir kilnus aktas, kuriuo buvo sukurta Lietuvos valstybė. Karūnavimas parodė paties Mindaugo ir jo valdomos Lietuvos apsisprendimą priklausyti Europos valstybių šeimai bei įsitraukti į katalikiškos Vakarų Europos politinę sistemą. Kiekvienas norėtų gyventi saugioje, laisvoje ir demokratiškoje valstybėje. To noriu  palinkėti Lietuvai, o jos piliečiams linkiu kuo geresnės kloties, taikos, gerumo, kantrybės ir vilties, kuri nuvestų į šviesią ateitį – kreipdamasis į Šalčininkų miesto gyventojus ir svečius pasakė Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslav Daškevič.
Šventiniame koncerte dalyvavo Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos ir Tarnavo Pogurne (Lenkija) jungtiniai pučiamieji orkestrai. Vadovaujami Rimanto Rutkausko ir Pavelo Joks orkestrai pristatė maršus, lirines ir žaismingas melodijas. 

www.salcininkai.lt

 

 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24