„Operetei Kauno pilyje“ – 10 metų

2011-07-07, 07:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

ijmiv913929Vokalinės muzikos gerbėjus į jubiliejinį 10-ąjį festivalį pakvietė „Operetės Kauno pilyje“ rengėjai, praneša LTV „Panorama“.
Kauno senamiestyje antra diena skamba gražiausios arijos ir duetai iš operų, operečių ir miuziklų, dainos iš kino filmų, žaismingosios neapolietiškos melodijos. Vokalinės sceninės muzikos gerbėjų širdims suvirpinti jubiliejinio „Operetės Kauno pilyje“ festivalio organizatoriai pasitelkė visą būrį scenos žvaigždžių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.


„Pagrindinis uždavinys buvo skirtingus žanrus, skirtingus atlikėjus suverti į vieną kažkokį vėrinį, kad būtų patrauklu susirinkusiai publikai, kad nebūtų nuobodu, kad būtų gera ir stipri dinamika“, – sako festivalio režisierius Kęstutis Jakštas.
„Dešimt metų... Tai yra tas brandus kūdikis, kuris jau yra užaugęs, ir jau galvojame apie kitą dešimtmetį. Turime kitų idėjų, kitų planų – operetė, žinoma, visada išliks“, – festivalio organizatorė Laimutė Kuzmickaitė-Milašienė.
Operetės festivalio sumanytojai – dainininkai Gediminas Maciulevičius, Danielius Vėbra, Benjaminas Želvys ir buvusi Kauno muzikinio teatro solistė Laimutė Kuzmickaitė-Milašienė per dešimt festivalio gyvavimo metų pristatė daugiau nei 50 koncertinių programų. Koncertams dirigavo 20 dirigentų. O pusantro šimto festivalyje pasirodžiusių atlikėjų iš keliolikos Europos šalių atliko per 800 skirtingų pavadinimų kūrinių.

Loreta Mačiulienė
LTV „Panorama“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24