Klaipėda ruošiasi Jūros šventei

2011-07-06, 07:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

klaipedaKlaipėda jau ruošiasi po trijų savaičių vyksiančiai Jūros šventei. Šiemet svečius ji kvies šūkiu „Atrask savo lobį“.

Jūros šventės puošybą kuriantis dailininkas Anatolijus Klemencovas Klaipėdos senamiestį ketina išdekoruoti senoviniais žemėlapiais,o renginių vietas paversti salomis ir rifais.
Užduotis papuošti miestą esą buvusi gana sunki, tačiau idėją sukurti padėjo šventės šūkis „Atrask savo lobį“. Pasak dailininko, tai nebūtinai pinigai. Lobis gali būti ir susitikimas su geru draugu ar net savo mylimosios radimas per Jūros šventę.


„Kai pradėjau dirbti, tai iš karto asocijavosi šita šventė ir šūkis su senoviniu žemėlapiu, dangaus žemėlapiu. Žinojau, kad, pvz., senieji jūrininkai ieškodavo savo kelio būtent naudodamiesi dangaus žemėlapiu“, – sako Jūros šventės dailininkas Anatolijus Klemencovas.
Būtent dangaus žemėlapio fragmentai papuoš senovines vėliavas, kurios plevėsuos virš pagrindinės senamiesčio Tiltų gatvės. Į ją patekti bus galima pro pilies vartus raudonu kilimu.
Kaip įprasta, Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje šventės svečius pasitiks skulptūrinė kompozicija „Nepatenkintieji“. Esą šioje liūdesio zonoje, liedami vandenį ant praeivių, pikčiurnos išlies neigiamas emocijas.
Įspūdingomis vėliavomis šiemet pasipuoš ir visa Danės krantinė.
„Anatolijaus Klemencovo puošyba džiugins Klaipėdos svečius pusantro mėnesio, nes Klaipėdoje rugpjūtis yra švenčių mėnuo. Jūros šventė – liepos 29–31 dienomis. Po to rugpjūčio 18 dieną atplauks burlaivių regata „Tall Ships“, taip pat vyks Krepšinio kultūros ir sporto šventė šalia krepšinio čempionato“, – pasakoja Arūnas Liubinavičius, Jūros šventės atstovas ryšiams su visuomene.
Prieš dvejus metus vykusi Jūros šventė sulaukė iki pusantro milijono svečių. Tuomet į uostamiestį atplaukė ir burlaivių regata, tačiau kai kurie turistai susidūrė su nakvynės problema.
„Dabar Jūros šventės laikotarpiui viešbučiuose vietų dar yra. Svečiai gali važiuoti į Klaipėdą ir tikrai ras kur apsigyventi – tiek brangesniuose, tiek pigesniuose viešbučiuose. [Jei visos vietos būtų užsakytos], yra kempingas, stovyklavietės. Be to, Palanga, Neringa, Šventoji – netoli Klaipėdos, yra daugybė vietų, kur galima puikiai apsistoti“, – sako Romena Savickienė, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė.
Teigiama, kad šią vasarą nakvynės problemų bus išvengta ir dėl to, kad rugpjūtį numatomas šventes skirs savaitė ar dvi.
Marija Gabrienė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24