Juodkrantėje įsikūrė kino kūrėjai

2011-07-11, 07:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1279831217pasiruosimasfilmavimuiTarptautinė kino studentų bei profesionalų komanda pasinėrė į ieškojimus ir atradimus, dokumentinio kino montažo specifiką.
Per dvyliką metų jaunieji kino kūrėjai Vasaros medijos studijoje kiną nagrinėjo įvairiais aspektais -dialogo, darbo su aktoriais, dokumentikos, muzikos ir garso kine. Triliktąją vasarą susirinkusieji gilinasi į dokumentinio kino montažo specifiką, praneša LTV naujienų tarnyba. „Visa tai, ką unikalaus pavyksta užfiksuoti kamerai, vis tik kūną įgauna montažo kambaryje. Todėl mes pasirinkome dokumentinį kiną kaip objektą, kurio dėka galime nagrinėti kino montažą“, – sako Inesa Kurklietytė, „Vasaros media studijos“ vadovė.


Su pusšimčiu jaunųjų kino kūrėjų iš 13-os Europos valstybių patirtimi dalijasi dėstytojai iš Lietuvos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Kanados ir Bulgarijos. Jie atskleidžia, kaip kito dokumentinis kinas nuo jo išradėjo Gierson`o laikų, kaip iš asmeninio dokumentinio pasakojimo išsivystė šio kino meno stilius ir moko skirtingų montažo principų.
Kursų pabaigoje geriausi darbai bus apdovanoti skulptoriaus Kuzmos sukurtu prizu „Žuvimi“.

Marija Gabrienė
LTV naujienų tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24