Kulautuvoje skamba „Akacijų alėja“

2011-07-10, 06:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

5802817
Šeštadienio pavakarę į Kulautuvos miestelį Kauno rajone gausiai plūdo dainuojamosios poezijos gerbėjai.
Čia prasidėjo 11-asis kasmetinis bardų festivalis „Akacijų alėja“.
Šiais, kaip ir praėjusias metais, dar gerokai prieš Kulautuvą nusidriekė automobilių eilės. Vis dėlto, atsirado nemažai ir nepatingėjusių į renginį atminti dviračiais. Atvykusieji su palapinėmis čia pasirengę praleisti visą naktį. Pasak organizatorių, policija palapinių miestelį saugos iki ryto.


5802816„Akacijų alėja“ šiemet kiek kitokia nei pernai. Daugelis pastebėjo, kad festivalio programoje skamba ne vien šio žanro gerbėjų pripažintų bardų dainos. Tačiau renginio organizatoriai tikina, jog nuolat tenka galvoti, kaip išausti gražiausią atlikėjų audinį, kad jis būtų įdomus, o artistai papildytų vienas kitą. Be to, anot V. Stakėno, pastaruoju metu bardo sąvoka suprantama gerokai plačiau. Ant scenos šį vakarą lips ir populiariosios muzikos bei kitų stilių atlikėjai – Mantas, Deivis, Jurga Šeduikytė ir kiti.
„Šiemet į festivalį sugrįš su nauju kūrinių bagažu ir jau čia buvusieji, ir debiutantai, bet ne naujokai. Pasirodys ir klasikiniai dainuojamosios poezijos atlikėjai, ir įdomieji, vertingieji „ateiviai“ iš gretimų žanrų, ir žili veteranai, ir „žalias“ jaunimas“, – teigia festivalio gimime dalyvavęs ir jo augimą puoselėjantis V. Stakėnas.
Renginys tradiciškai atidarytas festivalio prodiuserio V. Stakėno parašytu himnu „Akacijų alėja“. Atidarant vienuoliktąjį bardų festivalį, žodį tarė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.
Sveikinimo žodį tarė ir Vytautas Kernagis jaunesnysis: „Visų pirma norėčiau pasveikinti jus visus, čia atvykusius, be galo daug žmonių. Norėčiau padėkoti organizatoriams. „Akacijų alėja“ jau vienuolika metų drebina Lietuvą. Tokio renginio mūsų šalyje dar nebuvo.“
Dainuojamoji poezija Kulautuvoje dešimtūkstantinei miniai skambės iki 2 valandos nakties.

Vytenis Radžiūnas
lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24