Varėnos pušynuose ošia festivalis „Tamsta muzika“

2011-07-23, 10:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
5808375Netoli Varėnos tyvuliuojančio tvenkinio saloje penktadienio vakarą jau trečiąjį karta startavo festivalis „Tamsta muzika“.
Šįmet organizatoriai viliasi, kad į Varėnos pušynus suplūs iki 7 tūkst. dalyvių ir svečių.
Nešini palapinėmis, miegmaišiais, pilnomis kuprinėmis rūbų ir maisto, į festivalį svečiai pradėjo traukti nuo penktadienio ryto. Nepaisant lietingos penktadienio popietės ir prie įvažiavimo nusidriekusių automobilių eilių, visus atvykstančius lydėjo gera nuotaika.

Anot rengėju, pagrindinė šių metų festivalio žvaigždė – reperis iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Aloe Blaccas. Repo, „soul“, „hip-hop“, R&B stilių muziką atliekantis vokalistas pasaulyje išgarsėjo dainomis „I need a dollar“ ir „Loving You is Killing Me“. A. Blaccas penktadienio vakarą scenoje pasirodė prieš vidurnaktį ir tądien sulaukė bene audringiausių ovacijų ir palaikymo.
Festivalyje „Tamsta muzika“ trijose scenose per savaitgalį pasirodys daugiau nei dvi dešimtys lietuvišku grupių – garsių ir daugiau ar mažiau žinomų. Rengėjai tikisi, kad tris dienas truksiančiame festivalyje nenuobodžiaus net išrankiausi geros muzikos gerbėjai.
Per festivalį ant scenos lips „G&G sindikatas“ ir jungtinis orkestras „Išvien“, elektronines roko muzikos meistrai „Happyendless“, roko atlikėjai „Poliarizuoti stiklai“, BIX, taip pat „Empti“, „Saulės kliošas“ bei kiti.
Be muzikos festivalio, teritorijoje veikia menininkų turgelis, nuotykių parkas bei vandens pramogos.
Festivalis „Tamsta muzika“ sumanytas kaip lietuviškų muzikos grupių festivalis, o nuo 2009-ųjų pristato ir užsienio atlikėjus. Šiųmetis festivalis truks iki sekmadienio pavakarės.

Vytenis Radžiūnas
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24