Vasaros meno mokyklos spalvinga atmosfera

2011-07-25, 11:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

ikfpvc4004Yra tokia diena, kai mūsų Kultūros centras mirga spalvomis, skamba vaikų balsais ir trykšta pozityvia energija.
Vasaros meno mokykla yra organizuojama jau aštuntą kartą ir džiaugiasi vis didesniu populiarumu tarp vaikų ir jaunimo, – pasakė Šalčininkų kultūros centro direktorė Gražina Zabarauskaitė, atidarydama VIII dailės vernisažą.


Š. m. liepos 22 d. Kultūros centro salėje įvyko dailės vernisažas persipinantis su Keltų kultūra. Per 10 dienų beveik 60 Vasaros meno mokyklos dalyvių, vadovaujami dailininkės Anos Špadzinskos-Koss iš Gdansko, išbandė įvairias tapymo technikas, kurių rezultatas buvo parodoje pristatyti piešiniai ir skulptūros. Šių metų mokyklos tema buvo– „Išminties sargai ir miškų dvasios... arba apie Keltų meną“. Asteriksas ir Obeliksas iš René Goscinny ir Albert Uderzo komiksų knygos - tai žymiausi Keltų kultūros veikėjai.
Keltų rūbais persirengę mokyklos dalyviai sukūrė nepakartojamą renginio atmosferą.
- Vyresniems mokyklos dalyviams buvo lengviau, bet ir jaunesni vaikai pakankamai gerai susitvarkė su nelengva šiemetinės meno mokyklos tema. Viena yra aišku, kad dabar visi jau žino gentis, kurios gyveno tarp Reino ir Dunojaus. Parodoje buvo pristatyti Keltų kultūros pagoniški ir krikščioniški elementai. Eksponuojamų darbų tema yra angelai, gyvybės medis ir šventosios spiralės. Piešėme žuvis, mistines būtybes, žirgus.... Tikiuosi, kad jauni artistai gerai praleido laiką, o į savo namus parsinešė nors truputį šios senovės kultūros, - pasakė Vasaros meno mokyklos vadovė Ana Špadzinska-Koss.
Šiemet vasaros menų mokykloje dalyvavo ir jaunimas iš Gardino bei Minsko. Jaunų žmonių iš Baltarusijos apsilankymas Lietuvoje buvo finansuojamas fondo „Pagalba lenkams gyvenantiems rytuose“ lėšomis. Vasaros menų mokyklą finansavo: Šalčininkų rajono savivaldybė, Gdansko miesto merija, Lenkijos Respublikos Senatas.
Vernisažą vainikavo vaišių ir didžiulio torto ragavimai.

www.salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24