Spausdinti šį puslapį

Nacionalinis vaikų dailės darbų konkursas „Piešiam! 2015“

2015-12-09, 16:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nacionalinis vaikų dailės darbų konkursas „Piešiam! 2015“ © vrsa.lt

Lapkričio 26 dieną, Nacionalinėje Dailės Galerijoje, vyko nacionalinis vaikų dailės darbų konkursas ,,Viduramžių Lietuvos valdovai ir Lietuvos didieji kunigaikščiai" finalas. Iš 2000 konkurse dalyvavusių dalyvių, kurie atvyko iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių, į finalą pateko Vilniaus r. Kyviškių pagrindinės mokyklos 8 klasės Ivonos Gilevskos kūrybinis darbas ,,Mindaugas". Mokinę paruošė vyresnioji dailės mokytoja Dovilė Blažytė-Vanagienė.

Nacionalinio kasmetinio kūrybinio dailės darbų konkurso dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes – nuo penkiamečio ikimokyklinuko iki bendrojo lavinimo mokyklų abituriento. Finaliniame renginyje buvo paskelbta nauja konkursinė tema ,,Mano Kalėdos". Dalyviai dailės kūrybinį darbą turėjo atlikti per 1,5 val. Kol konkurso dalyviai piešė, juos atlydėję tėveliai ir mokytojai turėjo galimybę susipažinti su meno lobiais, eksponuojamais Nacionalinėje dailės galerijoje.

Komisijai buvo nelengva apsispręsti, darbai buvo tikrai verti finalo. Po ginčų ir svarstymų, kiekvienoje amžiaus grupėje komisija išrinko po vieną nugalėtoją. Savo grupės amžiuje Ivonos Gilevskos kurtas Kalėdinis piešinys iškovojo pagrindinį prizą – kruizinę kelionę jūra su TALLINK maršrutu Ryga – Stokholmas – Ryga. Į kelionę įskaičiuota keturvietė kajutė su pramogine programa laive. Nuvykti iki Rygos iš Vilniaus ir atgal nugalėtojai galės Lux Express autobusu. Vyresnioji dailės mokytoja Dovilė Blažytė-Vanagienė labia džiaugėsi mokinės sėkme ir palinkėjo, kad visada ir visurs lydėtų begalinė aistra kūrybai.

Komentuoti