Į Graikiją neva poilsiauti vykusią čečėnų šeimyną pasieniečiai grąžino į Baltarusiją

2013-03-27, 11:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kenos geležinkelio stotyje pasieniečiai iš traukinio išlaipino ir į Lietuvą neįleido septynių čečėnų tautybės Rusijos piliečių. Dviejų suaugusių ir penkių nepilnamečių šeima esą vyko poilsiauti į Graikiją.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai Kenos geležinkelio stotyje tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio traukinio Maskva – Vilnius keleivių dokumentus. Pasieniečių dėmesį patraukė viename vagone vykę septyni čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. 38 metų vyras ir 36 metų moteris turėjo Rusijos piliečių pasus, kuriuose buvo Graikijos, Švedijos bei Slovėnijos vizos. Sutuoktinių dokumentuose taip pat buvo įrašyti kartu vykę penki jų nepilnamečiai vaikai.

Pasieniečių paklausti apie kelionės tikslą, suaugusieji akivaizdžiai sutriko. Vyras ir moteris aiškino neva vykstantys poilsiauti į Graikiją, tačiau nurodė visiškai nesutampančius ir nelogiškus maršrutus iki galutinio kelionės tikslo. Jie net negalėjo pasakyti, kur ketina apsistoti. Maža to, paaiškėjo, kad vyras ir moteris nė nenutuokia, kokiomis aplinkybėmis gautos jų pasuose įklijuotos minėtų valstybių vizos.

Įtarimus, jog ši šeimyna vyksta ne poilsiauti į Graikiją, o ketina nelegaliai pasilikti kurioje nors Vakarų Europos valstybėje, sustiprino ir tai, jog septyni asmenys teturėjo vieną lagaminą.

VSAT pareigūnai šiems užsieniečiams neleido tęsti kelionės, išlaipino juos iš traukinio bei užpildė tokiais atvejais būtinus dokumentus, tarp kurių yra ir atsisakymai leisti įvažiuoti į Lietuvą. Tą pačią dieną visi septyni Rusijos piliečiai per Medininkų pasienio kontrolės punktą grąžinti į Baltarusiją.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neleido įvažiuoti 563 asmenims iš 15 šalių.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24