Ugniagesio gelbėtojo ryžtas padėjo išvengti tragedijos

2013-02-25, 14:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kai vasario 22 d. apie dešimtą valandą ryto Rokiškio rajone, Panemunėlio geležinkelio stotyje, viename iš Pergalės gatvės namų kilo gaisras, nedidelis miestelis, esantis atokiau nuo pagrindinio kelio, dar tik kėlėsi iš miego. Virstančius juodus dūmus pirmasis pastebėjo ugniagesys gelbėtojas Giedrius Gintautas, laisvą dieną važiuodamas pro šalį. Privažiavęs arčiau ir pamatęs, kad dega gyvenamasis namas, jis pranešė apie gaisrą bendruoju pagalbos telefonu ir pats nuskubėjo prie degančio namo.

Į kiemą jau buvo spėjusi išbėgti išsigandusi namo šeimininkė. Ugniagesys gelbėtojas, net nesvarstęs, puolė į degančio namo vidų. Viduje radęs sunkiai vaikštantį garbaus amžiaus senuką, pareigūnas jį išvedė į lauką. Šeimininkė pranešė, kad namo viduje dar liko jų ožka. G. Gintautas vėl įbėgo į degantį namą, surado dūmuose besiblaškančią ožką ir išvedė ją į kiemą. Pasak ugniagesio gelbėtojo, jis dar kartą norėjo grįžti į liepsnojantį namą ir išjungti bei išnešti dujų balioną, bet dėl didelio karščio ir dūmų jau nebegalėjo įeiti į liepsnojantį namą.

Siekdamas apsaugoti išgelbėtą žmogų nuo šalčio, pareigūnas, pasikvietęs į pagalbą praeivį, nunešė senuką į ūkinį pastatą, kad plonais drabužiais vilkintis žmogus nesušaltų. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, medinis namas jau liepsnojo atvira liepsna. Gyvenamojo namo išgelbėti nepavyko, dūmais apsinuodijusį 78 metų senuką medikai išvežė į ligoninę.

Gaisro priežastys dar tiriamos, o Giedrius Gintautas, jau beveik šešerius metus dirbantis Rokiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, savo poelgiu įrodė, kad ugniagesys gelbėtojas –  ne profesija, o pašaukimas, kuris neleidžia likti abejingam kitų žmonių nelaimei.

www.vpgt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24