Pareigūnai sutramdė girtą smarkuolį

2013-02-24, 12:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Vasario 21 d. 18.53 val.  rajono policijos komisariato darbuotojai sulaukė pagalbos skambučio. Ukmergiškė V. S. pranešė, kad namuose jos 45-erių metų sūnus  R. S. su draugu girtauja ir  triukšmauja. Moteris prašė pagelbėti išprašyti iš namų triukšmingą sūnaus sugėrovą. Nurodytu adresu išvyko patrulių ekipažas.

Pareigūnai išsiaiškinę aplinkybes, girtuokliaujančius išskyrė, R.S. sugėrovas buvo priverstas išeiti.  Pats R. S. buvo labai nepatenkintas tokia „puotos“ baigtimi, tad griebęs peilį puolė link patrulių grasindamas juos papjauti. Pareigūnai panaudojo kovinius imtynių veiksmus, R. S. uždėjo antrankius bei pristatė į policijos komisariatą. Vyriškis sulaikytas ir dviem paroms uždarytas  į areštinę. Jam buvo nustatytas 2,69 promilės girtumas.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 286 str., kuriame numatoma asmuo, kuris panaudojo ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Šiais metais Ukmergės rajono policijos komisariate tai pirmas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pasipriešinimo pareigūnams. Praėjusiais metais buvo pradėti trys tokie ikiteisminiai tyrimai.

www.vilnius.policija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24