Širvintų rajone nustatyta nelegali degalinė

2013-01-05, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 3 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tikrindami turimą operatyvinę informaciją, kartu su Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai patikrino teritoriją, esančią Širvintų raj., Juodelių kaime, kurioje R. K. galbūt vykdė neteisėtą prekybą nefasuotais naftos produktais.

Patikrinimo metu aptikta nelegali degalinė (degalų pilstymo įranga), 700 litrų dyzelinio kuro ir užfiksuotas 80 litrų dyzelinio kuro pardavimas pirkėjui V. A.

Neteisėtą veiklą vykdęs R. K. bei neteisėtai dyzelinį kurą įsigijęs V. A. gali būti patraukti administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 171(2) str. 1 dalį (joje numatytas teisės pažeidimas užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki dvidešimties tūkstančių litų). Be to, buvo nustatyta, kad dėl vykdomo kuro perpylimo buvo pažeisti Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo 9 str. 4 d. ir 43 str. 1 d. 8 p. reikalavimai – nesumokėtas akcizo mokestis.

Kontrabanda arba kitaip neteisėtai atgabentos ir realizuotos prekės – vienas pagrindinių iššūkių Europos Sąjungai, atnešantis rimtus nuostolius Europos Sąjungos šalių biudžetams. Perkant kontrabanda gabenamas prekes remiama nusikalstama veikla, kuri atima darbą išdirbančiųjų, socialinėje atskirtyje palieka ieškančius darbo. Remiant ir toleruojant kontrabandą didinamas ir mūsų valstybės biudžeto deficitas, prisidedama prie viešųjų finansų sunkumų. Pirkdami cigaretes, alkoholį ar degalus iš kontrabandininkų netiesiogiai remiame organizuotas nusikaltėlių grupes, kurios tokiu būdu uždirbtus pinigus neretai investuoja į prekybą ginklais ir narkotikais.

Turėdami nelegalias pajamas iš savo nusikalstamos veiklos, kontrabandininkai dar ir naudojasi socialine parama, gauna bedarbio pašalpas, o už tai mokame mes visi. Be to, iš nelegalių šaltinių gautos nežinomos cheminės sudėties cigaretės (paprastai, tai ne tik kontrabandinės cigaretės, bet ir falsifikuotos – pagamintos imituojant tikrąjį gamintoją) gali tapti daugelio nepagydomų ligų priežastimi. 

www.vilnius.policija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24