FNTT baigtame tyrime - bendrovės vadovai įtariami pasisavinę milijoninę Europos Sąjungos paramą

2013-01-03, 16:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame piktnaudžiavimu tarnyba įtariami akcinės bendrovės „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“ valdybos pirmininkas P. J. ir generalinis direktorius V. J., kurie įgyvendinant  Europos Sąjungos remiamą projektą pasisavino daugiau nei 4,5 mln. Lt ir dalį – 2,4 mln. Lt – nusikalstamu būdu  legalizavo.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamame projekte dabar jau bankrutuojanti bendrovė „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“, pasirašiusi rangos sutartį su Aplinkos projektų valdymo agentūra ir Elektrėnų savivaldybės administracija, įsipareigojo atlikti Elektrėnų–Vievio nuotekų valyklos rekonstrukcijos darbus, kurių bendra vertė daugiau nei 22 mln. Lt. Rekonstrukcijos darbus atlikti  įsipareigojusi bendrovė gavo 5,7 mln. Lt avansą, tačiau atliko darbų tik už 900 tūkst. Lt.

Atskleista, kad bendrovės vadovai P. J. ir V. J. gautas avansines lėšas  panaudojo ne projektui įgyvendinti, o bendrovės skoloms sumokėti. Dalis Europos Sąjungos paramos lėšų per P. J. valdomą bendrovę panaudota už 2,3 mln. Lt įsigyjant patalpas Vilniaus Senamiestyje, o dar 100 tūkst. Lt išgryninti iš bendrovės sąskaitos.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai surado ir apribojo nuosavybės teises į beveik 3 mln. Lt vertės įtariamųjų nekilnojamąjį turtą.

Baigta baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas P. J. ir V. J. gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

www.fntt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24