Policija įspėja vairuotojus nesėsti už automobilio vairo esant neblaiviems

2012-12-20, 08:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno aps. VPK Kaišiadorių r. PK pareigūnai 2012 m. gruodžio 9 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo asmuo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2012-12-09 apie 4 val. 35 min. Kaišiadorių rajono gyventojas Aivaras A. (gimęs 1990 m.), vairuodamas automobilį „ALFA ROMEO" bei važiuodamas prieš eismą, kelyje A1, Vilnius-Kaunas-Klaipėda 62,058 km., netoli Žiežmarių viaduko, susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu sunkvežimiu „DAF XF" su puspriekabe „BODEX KIS3KD", vairuojamu Lenkijos piliečio Jaroslav Staniszevski (gim. 1971 m.), pirminiais duomenimis blaivaus. Eismo įvykio metu žuvo „ALFA ROMEO" vairuotojas Aivaras A. Pirminiais duomenimis, šio eismo įvykio kaltininkas ir buvo žuvusysis.

Šis skaudus įvykis sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir pačius pareigūnus. Ikiteisminis tyrimas atsakys į visus klausimus, tačiau svarbiausias jų - iš kur žuvusysis važiavo tokiu metu ir kodėl pasuko automobilį prieš eismą. Nors galutinių specialisto išvadų dar nėra, tačiau tyrimo metu gauta duomenų, jog Aivaras A. įvykio metu galėjo būti neblaivus.

Kaišiadorių Kelių policijos grupė dar kartą įspėja vairuotojus nesėsti už automobilio vairo esant neblaiviems. Taip pat prašome neleisti vairuoti transporto priemonių asmenims, kurie yra neblaivūs. O pastebėję, kad transporto priemones vairuoja neblaivūs asmenys, visuomet apie tai informuokite policiją, bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kaip matome, vairuotojų neatsakingumas sukelia skaudžias ir negrįžtamas pasekmes. Todėl, dar kartą, Kaišiadorių rajono gyventojus agituojame pranešti policijai apie neblaivių vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tik bendradarbiaudami apsaugosime save ir savo artimus bei būsime saugesni keliuose.

Per šių metų gruodžio mėn. pirmąsias dvi savaites (gruodžio 1 - 14 d.) mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, užregistruoti 151 eismo įvykis, kuriuose nukentėjo žmonės. Per šiuos eismo įvykius žuvo 9 ir buvo sužeisti 182 žmonės. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 4 eismo įvykiuose, kuriuose sužeisti 5 žmonės.

Per šių metų lapkričio mėnesį Kaišiadorių r. PK pareigūnai nustatė ir surašė 12 administracinių teisės pažeidimų protokolų asmenims, kurie vairavo transporto priemones būdami neblaivūs. Per gruodžio mėnesį nustatyti ir surašyti 4 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Iš jų 3 vairuotojai vairavo transporto priemones būdami neblaivūs ir 1 apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Daugelį šių pažeidimų padėjo išaiškinti Kaišiadorių rajono gyventojai.

Kauno aps. VPK Kaišiadorių r. PK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24