Uostamiestyje prieš teismą stos mašinvagiai - reketininkai (video)

2012-12-18, 10:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus (VPK NTB APGTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės automobilio vagystės ir pinigų už jo grąžinimą prievartavimo.

Nusikalstamų veikų padarymu įtariami du nuolat su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys.

Apie visureigio „Toyota Land Cruiser" (apie 67 000 Lt vertės) vagystę 2011 m. lapkričio mėn. policijos pareigūnams pranešė vienos uostamiesčio bendrovės savininkas.

Po kelių dienų nukentėjusysis iš savo pažįstamų gavo pasiūlymą pagrobtą automobilį išsipirkti už 9 000 eurų. Nesutikus sumokėti tokios sumos, įtariamieji ją sumažino iki 5 500 eurų.

Spėjama, kad, reikalaudami pinigų, įtariamieji parodė nukentėjusiajam automobilio raktelius, o vėliau ir patį automobilį, kuris buvo paslėptas garaže Klaipėdoje, Liepų gatvėje.

Klaipėdiečiams Vitalij M., gim. 1975 m., ir Leonid K., gim. 1962 m., įteikti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės ir turto prievartavimo.

Taip pat spėjama, kad nusikalstamoje veikloje kaip tarpininkė dalyvavo ir vieno įtariamojo žmona, kuri iš nukentėjusiojo paėmė ir kaltininkams perdavė neteisėtai reikalaujamus pinigus.

Tai ne pirmas kartas, kai minėti sutuoktiniai dalyvauja baudžiamajame procese dėl turto prievartavimo.

2009 m. rugsėjo mėn. Lietuvos apeliacinis teismas paskyrė laisvės atėmimo bausmes trims klaipėdiečiams, kurie iš vienos bendrovės savininkų, atvirai ir užuominomis grasindami, reikalavo apie 115 000 Lt bei perleisti jų naudai bendrovei priklausančius automobilius. Be to, įtariamieji tąkart įgijo, išgabeno į Latviją bei ketino realizuoti iš tos pačios bendrovės Palangoje pavogtą apie 95 000 Lt vertės šaldytos žuvies krovinį.

Ikiteisminio tyrimo metu kaip liudytojai tuomet buvo apklausti Leonid K. ir jo sutuoktinė.

LR BK 178 str. 3 d. už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

LR BK 181 str. 1 d. už turto prievartavimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

Klaipėdos aps. VPK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24