Kaune pensininkės bute - alkoholio ir cigarečių „parduotuvė“

2012-12-17, 14:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 12 d. apie 11.40 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato (toliau - Kauno apskr. VPK Kauno m. Santakos PK) Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai Kaune, J. Vienožinskio g., pastebėjo nepilnametę merginą užeinančią į vieną iš butų. Mergina iš buto greitai išėjo, rankoje akivaizdžiai laikė pakelį cigarečių.

Nepilnametė pareigūnams paaiškino, kad pamokų pertraukos metu pas pensinio amžiaus moterį nusipirko vieną pakelį cigarečių ,,Minsk" už 3,50 Lt su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis.

Užėjus į minėtą butą, pilietė N. K. (gim. 1947 m.), pareigūnams savanoriškai pateikė: 4 stiklinius 0,2 l talpos buteliukus ir 1 plastikinį 0,5 l talpos butelį su juose esančiu bespalviu skysčiu, skleidžiančiu alkoholio kvapą, 10 pakelių cigarečių ,,Fest", 8 pakelius cigarečių pakelių ,,Minsk Capital" bei 8 pakelius cigarečių ,,Minsk Superslims".

Buteliai su skysčiu ir cigaretės iš pilietės N. K. paimti, surinkta medžiaga perduota Kauno apskr. VPK Kauno m. Santakos PK Viešosios policijos skyriaus Vilijampolės policijos nuovados pareigūnams priimti procesinį sprendimą.

Kauno apskrities policija primena, kad už šiuos pažeidimus numatyta administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksą:

Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra iki dviejų minimalių gyvenimo lygių (MGL), - užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų su šių prekių konfiskavimu. (1632 str.)

Nedenatūruoto etilo alkoholio, denatūruoto etilo alkoholio ir jų skiedinių (mišinių) gaminimas, laikymas, gabenimas, pardavimas ar kitoks realizavimas neturint leidimo - nedenatūruoto etilo alkoholio, denatūruoto etilo alkoholio ir jų skiedinių (mišinių) gaminimas, laikymas, gabenimas, pardavimas ar kitoks realizavimas neturint leidimo, jeigu tai neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, - užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki dviejų tūkstančių litų. (1772 str.)

Kauno aps. VPK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24