Kupiškio rajone pasieniečiams įkliuvo automobilio slėptuvėse cigaretes gabenęs vilnietis

2012-12-14, 07:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kupiškio rajone pasieniečiams įkliuvo kontrabandinius rūkalus automobilio slėptuvėse gabenęs vilnietis.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės operatyvininkai bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai ties Kupiškio rajono Šepetos kaimu patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais numeriais.

Automobilį vairavo tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus turėjęs 53 metų Vilniaus gyventojas. Iš pirmo žvilgsnio VSAT pareigūnai nei mašinos salone, nei jos bagažinėje nieko įtartino nepastebėjo, tačiau turėta žinių, kad sostinės gyventojas gali gabenti neteisėtą krovinį. Mašiną nuspręsta apžiūrėti išsamiau.

„Volkswagen Passat“ buvo pristatytas į Ignalinos rinktinę, kur VSAT pareigūnai išnaršė automobilį. Jame jie aptiko kelias kontrabandinių cigarečių slėptuves.

Viena jų buvo įrengta po galine keleivių sėdyne, kita, įmantresnė, – atsarginio rato skyriuje. Ši gamyklinė ertmė buvo uždengta metaliniu privirintu lakštu, o pačiame atsarginio rato skyriuje įrengta dar viena anga, vedantį į perdirbtą degalų baką.

Paaiškėjo, kad standartiniame automobilio bake yra įrengta speciali pertvara, skyrusi jį į dvi dalis. Mažesnioji buvo skirta degalams, kurių tilpo apie 10 litrų, o didesniojoje slėpti kontrabandiniai rūkalai.

VSAT pareigūnai iš viso aptiko 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ ir „Fest 7“. Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Vilniečiui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų bei transporto priemonės, kuria buvo gabenama kontrabanda, konfiskavimas.

Po apklausos cigaretes vežęs vyras paleistas. Rūkalai bei automobilis saugomi Ignalinos rinktinėje.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24