Buvęs Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojas kaltas dėl kyšininkavimo

2012-12-13, 15:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 11 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė buvusio Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojo Dariaus Šalugos skundą dėl nuosprendžio, kuriuo jis nuteistas dėl kyšininkavimo.

Po LAT galutinės ir neskundžiamos nutarties lieka galioti 2011 m. gruodžio 16 d. Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo paskelbtas nuosprendis, kuriuo nuteistajam korupcijos byloje skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Taip pat D. Šaluga įpareigotas atlyginti verslininkui Mariui Benečiui padarytą 50 tūkst. litų žalą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai nustatė, kad 2007 m. vasario-gegužės mėnesiais D. Šaluga pažadėjo verslininkui M. Benečiui, pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi ir pažintimis, tarpininkauti savivaldybėje dėl šalia Vilniaus Pilaitės rajono esančio žemės sklypo reikalų sutvarkymo už neteisėtą 100 tūkst. litų atlygį.

M. Benečio interesai buvo teisėti ir pagrįsti, tačiau savivaldybės tarnautojai vilkino sprendimų priėmimą. Kai 2007 m. vasarą M. Benečiui buvo išduotos reikalingos sąlygos detaliajam planui rengti, D. Šaluga nurodė, kad tai įvyko jam paveikus kelis savivaldybės tarnautojus. Bylos duomenimis, pusė reikalautos sumos D. Šalugai buvo perduota prieš reikiamų sprendimų priėmimą, likę 50 tūkst. litų – po to.

2007 m. liepos 24 d. STT pareigūnams sulaikius D. Šalugą, jo automobilyje  buvo rasta dalis iš M. Benečio reikalautų ir gautų pinigų – 50 tūkst. litų.

www.stt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24