Išaiškinti įžūlūs plėšimai Vilkaviškio rajone

2012-12-09, 09:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš mėnesį Vilkaviškio rajone buvo įvykdyti du itin įžūlūs plėšimai, kai nukentėjo kaimyninių valstybių tolimųjų reisų vairuotojai iš kurių buvo bandoma pavogti dyzelinį kurą, esantį vilkikų talpyklose, tačiau vėliau scenarijus pakrypdavo kita linkme ir būdavo įvykdomi plėšimai su sunkiomis pasekmėmis.

Pirmasis plėšimas buvo įvykdytas 2012-10-28 apie 22 val. Vilkaviškio r. sav., Gražiškių sen. Rūgštėnų k. prie kelio Kalvarija - Vištytis, panaudojant fizinį smurtą Lenkijos Respublikos piliečių T. L. ir A. R. atžvilgiu iš dviejų skirtingų vilkikų MAN buvo  pagrobta: du nešiojami kompiuteriai HP ir ACER, keturi mobilaus ryšio telefonai Samsung,  Nokia E66 (2 vnt.), „NOKIA 6500 SLIDE", 860 Lt vertės laikrodis „Atlantic" korekciniai akiniai odinis portfelis su 300 zlotų, 10 eurų ir įvairius dokumentus, bei apie 200 litrų dyzelinio kuro. Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad Lenkijos piliečiams buvo padaryti daugybiniai sužalojimai, nuo nosies ar šonkaulių lūžimo iki veido srities kaukolės kaulo lūžių.

2012-11-11 apie 4.45 val. Vilkaviškio r. sav., prie kelio Marijampolė-Kybartai, netoli Dailučių k., nesėkmingai bandant pavogti iš vilkiko dyzeliną ir panaudojant fizinį smurtą buvo užpultas Rusijos Federacijos pilietis O.P. ir iš jo vilkiko MAN, buvo pagrobta televizorius SONY ir rankinė su įvairiais asmens bei krovinio dokumentais.  Rusijos piliečiui buvo padaryti nežymūs sužalojimai.

Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Vilkaviškio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos operatyviniai pareigūnai intensyviomis paieškos ir operatyvinėmis priemonėmis nustatė šiuos nusikaltimus įtariamai padariusius asmenis. Nusikalstamų veikų padarymu viso įtariami  net aštuoni Vilkaviškio rajono gyventojai. Įtariamiesiems nuo 17 iki 24 metų. Taip pat kratų metu pas įtariamuosius rasta specialiai žmogui sužaloti pritaikyti kastetai bei  augalinės kilmės medžiaga (įtariama, kad tai narkotinė medžiaga - kanapės).

Vienas įtariamasis šiuo metu dar ieškomas, o kitiems įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės suėmimai nuo 10 dienų iki   3 mėnesių. Taip pat kriminalinės policijos pareigūnai aiškinasi kitus šių asmenų padarytus nusikaltimus.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 straipsnio 2 dalį („Plėšimas"), numatančią, kad tas, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų. Be to įtarimai gali sunkėti, visa tai priklausys nuo Lenkijos piliečių sužalojimo laipsnio.

Marijampolės aps. VPK Vilkaviškio r. PK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24