Sieną iš Baltarusijos du gruzinai perėjo upeliu

2012-12-08, 13:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė du iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusius patekti nelegalus. Išsiaiškinta, kad tai – sieną neleistinoje vietoje perėję atėjūnai iš Gruzijos.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos patruliai ties Varėnos rajono Dubičių kaimu pastebėjo ir sulaikė šalikele ėjusius du įtartinus vyrus.

Lietuviškai nekalbantys keliautojai pasieniečiams pateikė 22 ir 27 metų Gruzijos piliečiams išduotus pasus. Dokumentai buvo tvarkingi, tačiau juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti į bendrijos erdvę.

Nuo nelegalų sulaikymo vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – apie 4 kilometrus. Išsiaiškinta, kad abu nelegalai sieną perėjo Dubičių apylinkėse tekančiu Nočios upeliu. Šioje vietoje Baltarusijos pusėje plyti laukas, o Lietuvos teritorijoje yra nedidelis pylimas ir pamiškė.

Abu sulaikytieji turėjo krepšius su asmeniniais daiktais, šiek tiek grynųjų pinigų.

Po apklausos A. Barausko užkardoje abu gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai jau sulaikė 297 nelegalus iš Gruzijos.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24