Buvusio Panevėžio urėdo ir jo pavaldinių byla perduota teismui

2012-11-23, 12:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo ir turto iššvaistymo pareikšti buvusiam VĮ „Panevėžio miškų urėdija“ miškų urėdui ir jo pavaldiniams, vykdžiusiems neteisėtus savo viršininko nurodymus.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad buvęs „Panevėžio miškų urėdijos“ miškų urėdas D. L. kartu su Krekenavos girininkijos girininku J. L. vienam miškų urėdo pažįstamam asmeniui neteisėtai atidavė devynis Krekenavos girininkijos aptvare laikomus danielius. Šie žvėreliai iš Krekenavos girininkijos buvo nuvežti į vieno medžiotojų būrelio plotus, esančius Vilniaus ir Širvintų rajonuose.

Siekdamas nuslėpti nusikalstamą veiką, „Panevėžio miškų urėdijos“ miško apsaugos inžinierius  K. A. suklastojo urėdijos dokumentus – neva vykdant gyvūnijos gausinimo programą danieliai iš Krekenavos girininkijos aptvaro buvo atvežti į Pašilių mišką ir paleisti į laisvę.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Lapkričio 23 d. ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui.

www.stt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24